INTERSPORT Corporate
Sociale Verantwoordelijkheid

Bij het toekennen van internationale productieopdrachten, kijken wij niet alleen naar de kwaliteit, maar ook naar de maatschappelijke en arbeidsstandaarden. Dit is een bijzonder belangrijke kwestie met betrekking tot de productievestigingen in ontwikkelingslanden en Derde Wereldlanden.

Bindende Gedragscodes verplichten leveranciers er schriftelijk toe om bepaalde sociale normen en arbeidsnormen te respecteren die in lijn zijn met de ILO (International Labour Organisation) en andere internationale conventies (UN,..). INTERSPORT heeft haar interne controle versterkt met onafhankelijke toezichtsystemen en internationaal gecertificeerde auditoren (SA8000 Auditoren). Hun doel is te controleren of deze voorschriften correct worden gevolgd. Om optimaal te voldoen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is INTERSPORT lid geworden van FTA (Foreign Trade Association) en het Business Social Compliance Initiative (BSCI).

Ons doel is de invoering van alle erkende maatschappelijke normen voor al onze toeleveringsbedrijven in risicovolle landen en om Ddeze te controleren. Dit initiatief wordt ondersteund door zowel de overheid als externe partners waardoor de onafhankelijkheid van de auditoren gegarandeerd wordt.


Heeft u vragen of opmerkingen aangaande de activiteiten van Sociale verantwoordelijkheid van INTERSPORT International Corporate, neem dan contact met ons op.