De perfecte basketbalring kopen: gouden tips

26 juni 2015

Hou je ervan om thuis met vrienden een balletje te gooien? Dan heb je niet veel materiaal nodig. Een bal en een basketbalring volstaan. De basketring moet wel afgestemd zijn op jouw eisen en specifieke wensen. Wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je de juiste keuze? We maken je wegwijs!

Waaraan moet een basketbalbord voldoen?

Je kunt een basketbalring thuis tegen de gevel bevestigen. Het is een eenvoudige en efficiënte manier om te basketten, het perfecte tijdverdrijf wanneer het mooi weer is en je wat stoom wil aflaten. Hiermee hou je het best rekening:

  • Voorzie voldoende plaats. Een bord is gemiddeld een meter breed en zo’n zeventig centimeter hoog. De basketbalring zelf heeft een doorsnede van 45 centimeter.
  • Let erop dat het bord bestand is tegen weer en wind. PVC is een geschikt materiaal.
  • Het bord moet stevig verankerd worden in de muur. Schroeven en pluggen worden meegeleverd.
  • De ring zelf bestaat uit staal en het net uit nylon.

basketbalring

Een basketbalpaal als mobiel alternatief

Heb je niet genoeg plaats of wil je een mobiele basketbalring die je bijvoorbeeld ook in je tuin kunt plaatsen? Dan is een basketbalpaal de ideale oplossing. Dankzij de wieltjes plaats je hem waar je maar wil. De hoogte van de ring kun je zelf verstellen.

De juiste hoogte kiezen

Wat is de ideale hoogte voor een basketbalring? Het is een veel gestelde die je moet beantwoorden vooraleer je de ring installeert. Als je van plan bent om met kinderen onder de twaalf jaar te spelen, is 2,60 meter de ideale hoogte. Vanaf twaalf jaar installeer je de basketbalring het best op 3,05 meter. Dat zijn de officiële hoogtes. Uiteraard kun je daarvan afwijken, afhankelijk van de beschikbare ruimte en je wensen.   

Een verende basketbalring kopen

Als je wil dunken, moet je een verende basketbalring kopen. Anders breekt de ring af tijdens het dunken, omdat hij het gewicht niet kan opvangen.

Om de juiste keuze te maken, moet je vooraf altijd voldoende informatie inwinnen!