De Rode Duivels kalender: een volledig overzicht!

12 november 2013

De Rode Duivels zijn dankzij hun WK kwalificatie weer populairder dan ooit. Tickets voor de kwalificatieduels waren nooit sneller uitverkocht en ook voor de oefenduels waren alle zitjes snel bezet. Maar waar en wanneer spelen de Rode Duivels nu hun volgende voetbalmatchen? Ontdek een volledig overzicht van de Rode Duivels kalender!

De Rode Duivels kalender: WK 2014

In september 2012 begonnen de Rode Duivels aan de WK kwalificatie. Wales – België eindigde op 0-2 en België – Kroatië werd een gelijkspel (1-1). In oktober 2012 wonnen de Rode Duivels op verplaatsing tegen Servië (0-3) en thuis tegen Schotland (2-0). In maart 2013 wonnen de Rode Duivels twee keer van Macedonië, één keer met 1-0 thuis en één keer met 0-2 in Macedonië. In juni 2013 werd Servië met 2-1 verslagen en in september gingen de Rode Duivels in Schotland met 0-2 winnen. Met een 2-1 winst tegen Kroatië was België zeker van een plaats in het WK. België - Servië eindigde op een gelijkspel (1-1).

Wanneer en waar de Rode Duivels de eerste voetbalwedstrijden van het WK 2014 in Brazilië zullen spelen, weten we pas bij de loting op 6 december. De exacte lotingprocedure voor het WK is nog niet officieel bekend, maar uitgaand van de procedures van de recente toernooien zouden de Rode Duivels als reekshoofd niet in een poule terecht kunnen komen met grote kleppers zoals titelverdediger Spanje, organisator Brazilië, Duitsland en Argentinië. Mogelijke tegenstanders zijn het niet al te sterk Australië, Japan en Burkina Faso, maar ook Europese toppers zoals Nederland, Frankrijk of Portugal.

De Rode Duivels kalender: de oefenduels

De laatste rechte lijn naar het WK voetbal van 2014 in Brazilië is intussen ingezet. Met twee oefenduels tegen Colombia en Japan, zouden de Rode Duivels klaar moeten zijn voor het WK. De oefenmatch tegen Colombia vindt plaats op 14 november 2013 in het Koning Boudewijnstadion. Het oefenduel tegen Japan wordt op 19 november gespeeld.

WK voetbal 2014 in Brazilië: een praktisch overzicht

Het WK voetbal 2014 wordt georganiseerd van 12 juni tot en met 13 juli 2014 in twaalf verschillende steden in Brazilië. Deze steden zijn: Rio de Janeiro, Brasilia, São Paulo, Fortaleza, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Recife, Cuiabá, Manaus, Natal en Curitiba. Tijdens de poulefase worden de 32 geselecteerde landen onderverdeeld in acht poules van vier ploegen. De eerste twee ploegen gaan door naar de 1/8ste finales, die plaatsvinden tussen 28 juni en 1 juli 2014. De winnaars daarvan gaan door naar de kwartfinales op 4 en 5 juli. Daarna worden de halve finales gespeeld op 8 en 9 juli. Op 13 juli vindt de finale van het WK voetbal 2014 plaats.

De openingswedstrijd wordt georganiseerd in de Arena Corinthians in São Paulo. Gastland Brazilië zal traditiegetrouw het WK openen. De finale wordt gespeeld in het Maracañastadion in Rio de Janeiro.

Wil je mee supporteren voor de Rode Duivels? Bestel je Rode Duivels T-shirt bij Intersport, officiële verdeler!