Goede Nordic Walking schoenen kopen? Dat doe je zo!

10 juli 2015

Nordic Walking is stilaan aan een echte hype aan het worden. De wandelsport, overgewaaid uit Finland en momenteel een echte hit in de Verenigde Staten, is dan ook gemakkelijk aan te leren en goed voor je gewrichten. Wil jij ook ‘instappen’? Dat kan perfect! Je hebt alleen poles nodig en ... degelijke Nordic Walking schoenen. Gewone loopschoenen volstaan echt niet. Nordic Walking vergt speciale schoenen die buigzaam zijn, goed dempen en voldoende steun bieden.

De Nordic Walking schoenen voor je voeten

De ene voet is de andere niet. Afhankelijk van je voet, je looppatroon en je gewicht moet je specifieke Nordic Walking schoenen kopen. Al deze factoren bepalen namelijk je voetafdruk en welke steun je nodig hebt om blessures te voorkomen. Hoe je kunt achterhalen welke schoen je moet kiezen? Dat kan op verschillende manieren. Je kunt jezelf laten filmen op een loopband, een afdruk van je voet laten nemen of gewoon een oude schoen opvissen en de slijtage en de vorm bestuderen. Het geeft je de info die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Zorg voor demping en steun

Je weet nu wat je voettype is en welke kwaliteiten je Nordic Walking schoenen moeten hebben. Nu komt het erop aan om de juiste schoen te kiezen. Tip: Draag je wandelsokken als je schoenen gaat passen. Als je dat niet doet, bestaat de kans dat je een te kleine schoen kiest.

Verder ga je het best op zoek naar een stevige schoen uit stevig materiaal, met een buigzame zool en een goede demping. De hielkap? Die mag niet te hoog zijn. Dat veroorzaakt namelijk achillespeesproblemen.

Nordic Walking schoenen: extra tips

Nordic Walking schoenen kopenGa je Nordic Walking schoenen kopen? Dan moet je ook zeker rekening houden met de volgende factoren:

  • Ga je vooral op pad tijdens natte maanden? Zorg dan dat je schoenen waterdicht en ademend zijn.
  • Loop je vooral op verharde weg of ga je van het padje? In het eerste geval heb je schoenen nodig die éxtra goed dempen.
  • Kies schoenen die comfortabel zitten en genoeg steun geven.

> Tips over hoe de juiste Nordic Walking-wandelstokken te kiezen