Je eigen klimmateriaal kopen: dit zijn de aandachtspunten

8 oktober 2015

Vertrek je op klimavontuur? Dan is het van cruciaal belang om het juiste klimmateriaal te kopen. Op die manier verschijn je perfect voorbereid aan de start van je trip. Bovendien zijn ook je veiligheid en je klimcomfort gegarandeerd. Ontdek onze tips en doe inspiratie op!

Kom perfect uitgerust aan de start

Wil je klimmateriaal kopen? Dan maak je het best een lijstje, zodat je perfect uitgerust bent. Dit mag er alvast niet op ontbreken:

  • Musketons dienen om te zekeren, te abseilen en touw vast te maken. Er zijn verschillende types verkrijgbaar: vergrendelbare, niet-vergrendelbare, asymmetrische en ovalen. Vraag raad in de winkel, zodat je het juiste type in huis haalt.
  • Een klimharnas garandeert vooral je veiligheid.
  • Klimschoenen combineren comfort en grip.
  • Een klimhelm en klimgordel.
  • Een koord en klimsetje.
  • Magnesium en een magnesiumzakje.

Klimmateriaal kopen: ga voor veiligheid en comfort

Klimmen is een avontuurlijke sport en laat je toe om van de natuur te genieten. Maar het is geen risicoloze sport. Alleen als je veilig klimt, zal je er plezier aan beleven. Daarnaast is comfort een belangrijk aandachtspunt. Koop je klimuitrusting met beide aspecten in het achterhoofd.

Eigen klimmateriaal kopen

Onmisbare klimtips

Als je gaat klimmen, is het belangrijk om de juiste techniek onder de knie te hebben. Daarnaast moet je ook de nodige veiligheidsvoorschriften in acht nemen. Leer zeker de juiste touw- en verzekeringstechnieken aan en verlies geen detail uit het oog. Vergeet niet om goed op te warmen en respecteer de limieten van je lichaam. Zo vermijd je blessures en ongelukken.

Als je een beginner bent, doe je er goed aan om in het gezelschap van een ervaren klimmer te starten. Hij of zijn kan je de knepen van het vak aanleren. Bovendien is het een goed idee om met indoor klimmen te beginnen.