Blog

Spetter spieter spater: op pad met regenlaarzen of wandelschoenen?

Ben jij een lentewandelaar die helemaal gek is op het ontluikende groen en het waterzonnetje dat je lijf veel méér verwarmt dan de priemende zonnestralen in de zomermaanden? Of heeft de winter jouw hart gestolen, met zijn maagdelijke sneeuwvlakken en rustgevende stilte? Welk seizoen je ook verkiest om op wandelpad te gaan: het juiste schoeisel is onontbeerlijk, en dat betekent onder meer: waterdicht schoeisel. Verkies jij regenlaarzen of wandelschoenen?

Deze spieren versterk je door te boksen

Zet de doembeelden van gebroken neuzen, gesprongen lippen en pijnlijke blauwe plekken maar uit je hoofd, want boksen is ontegensprekelijk goed voor je lichaam! Dat de sport je conditie een flinke boost geeft, staat buiten kijf. Bovendien is boksen dé ultieme manier om je af te reageren. Slechte dag op het werk? Kinderen die alleen willen doen wat ze niet mogen? Een sessie in de ring is ideaal om je hoofd leeg te maken en je kwelgeesten te vloeren. Maar bovenal is boksen goed om spieren te kweken. We zetten op een rijtje welke spieren je versterkt door je eens goed uit te leven met je bokshandschoenen.

Langlauf of nordic walking? Zo kies je de sport die het beste bij jou past

Hou jij ervan om de natuur in te trekken en je benen te stekken? Gelijk heb je! Maar dan sta je nog voor tal van keuzes, zoals bijvoorbeeld die tussen langlaufen of nordic walking. Beide sporten kun je op elk niveau beoefenen – lees: zelfs als beginner haal je heel wat voldoening uit – maar verder hebben ze elk hun eigen voordelen en uitdagingen. Lees verder om te ontdekken of jij een echte langlaufer bent, of eerder een nordic walker …

Cricket is ook in ons land aan een opmars bezig

Wellicht associeer je cricket, met zijn ‘bats’, ‘innigs’ en ‘wickets’, met Britse lords en ladies, en dat was inderdaad hét doelpubliek de voorbije eeuwen (bepaalde bronnen situeren de eerste cricketmatch al in 1880). Maar de Engelse nationale zomersport verovert ook meer en meer andere landen, waaronder Australië, India, Pakistan en … België! Dit is op zich niet helemaal nieuw – op schilderijen van Bruegel was al te zien hoe mensen zich amuseerden met een soort cricket – maar het is pas de laatste jaren dat de sport écht in de spotlights treedt.

Sportieve alternatieven voor wie kniepijn krijgt van lopen

‘Sporten is gezond’: een motto waar we natuurlijk volledig achter staan. Toch plegen sommige sporten een aanslag op je lichaam. Neem nu lopen. Het is gezond en makkelijk (je kunt je loopschoenen zowat altijd en overal aantrekken), maar voor sommige sportievelingen is lopen helaas ook een garantie op kniepijn. Dat je er last van krijgt, heeft niets te maken met je loopniveau: zowel beginnelingen als ervaren joggers worden erdoor overvallen. En wat dan?

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons