Buikvet verbranden: een platte buik in no time!

Gepubliceerd op 23/10/2014 Conditie & Welzijn

De buik is voor veel mannen en vrouwen een bekende probleemzone. We willen hem meestal mooi plat krijgen. Maar hoe doe je dat? Buikvet ontstaat door ongezonde voeding en te weinig beweging. Om buikvet te verbranden, moet je deze oorzaken dus aanpakken! Onderstaande tips helpen je op weg naar een plattere buik.

Buikvet verbranden met sport

Elke dag bewegen, is niet alleen goed voor je gezondheid, je lichaam wordt er ook strakker van. Het is de eerste stap op weg naar je buikvet te verbranden. Begin je pas met sporten? Stel dan op voorhand een trainingsschema op. Onmiddellijk zeer intensief beginnen sporten, is geen goed idee, want het verhoogt je kans op blessures.

Bouw de intensiteit van je sportschema geleidelijk aan op en vergeet hierbij niet dat een goede opwarming steeds noodzakelijk is. Vergeet niet dat na afloop van je sportsessie je spieren stretchen ook van belang is: je zal ons gelijk geven de dag erna!

Buikvet kwijtraken met cardiotraining

Om buikvet te verbranden kan je starten met cardiotraining of conditietraining. Bepaal zelf of je een kortere intervaltraining wil doen of lange duurtraining. Ga fietsen in de gezonde buitenlucht of kies voor een looptraining op de loopband of crosstrainer. Fietsen of lopen verbetert je uithoudingsvermogen en je verbrandt vet. Vergeet tijdens deze workouts je hartslagmeter niet om te doen.

Oefeningen op de crosstrainer

 

Combineer met krachttraining

Daarnaast kan je ook aan krachttraining doen. Hiermee bouw je spiermassa op. Doe spierversterkende oefeningen zoals crunches voor je buikspieren, of train je armen met gewichtjes. Helaas volstaat krachttraining niet om gewicht te verliezen. De beste manier om af te vallen is een combinatie van cardiotraining en krachttraining. Hierdoor verbrand je vet en bouw je tegelijkertijd spiermassa op.

Buikvet verliezen? Gezonde voeding is essentieel!

Sport je al regelmatig? Dat is positief, maar nog niet genoeg. Gezonde voeding is minstens even belangrijk. Volg geen streng dieet, maar leg de focus op gezond eten. Kies voor voldoende groenten en fruit, laat vetten en suikers achterwege en wees matig met alcohol. Drink genoeg water en zuiver je lichaam met kruidenthee.

Buikvet verbranden is dus een kwestie bovenstaande tips combineren… en volharding! Een platte buik is mogelijk voor iedereen, maar je zal er wel voor moeten werken. Verlies je doel niet uit het oog; elke trainingsessie is weer een stap dichter bij die platte buik!

Dus, go for it en houd vol. Veel succes!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons