De beste skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk

Gepubliceerd op 12/02/2014 Algemeen

Wil je nog een wintersportvakantie boeken, maar ben je niet zeker welk skigebied de beste keuze is? Wij zetten de beste skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk voor jou op een rijtje, zodat je kan genieten van een heerlijke vakantie in de bergen!

Beste skigebieden in Frankrijk

Alle skigebieden in Frankrijk hebben twee dingen met elkaar gemeen: ze zijn groot en sneeuwzeker. De grootste skigebieden ter wereld vind je namelijk in Frankrijk en ook qua sneeuwcondities zijn de Franse Alpen meestal onovertroffen. Wintersport in Frankrijk betekent kilometerslange afdalingen in heerlijke poedersneeuw zonder onderbrekingen. Ben je dus puur geïnteresseerd in skiën of snowboarden, dan ben je bij de Franse skigebieden aan het juiste adres!

12 Febr 2014

Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is een skiparadijs met onbeperkte mogelijkheden. Met 600 km pistes hoog in de Franse Alpen, komen zowel beginners, geoefende skiërs, freestylers, snowboarders en gezinnen aan hun trekken.

Het skigebied strekt zich uit over drie valleien. Nabij Courchevel en Méribel is het heerlijk tussen de bossen skiën en kan je picknicken middenin de prachtige natuur. Trek je richting Les Menuires en Val Thorens, dan kom je terecht op de hoogste pistes van het gebied. De Cime de Caron, de Breche de Rosaël en de Point de Thorens bevinden zich zelfs boven de 3000 meter.

Les Portes du Soleil

Net zoals Les Trois Vallées is Les Portes du Soleil een zeer groot skigebied, al zijn niet alle pistes en liften naadloos met elkaar verbonden en moet je soms de skibus nemen. Toch blijft Les Portes du Soleil een heerlijk skigebied, waarin je van Frankrijk naar Zwitserland en terug kan skiën. Voor de doorsnee gevorderde skiër en snowboarder is dit dan ook een fantastisch gebied. Wie meer uitdaging zoekt, kan terecht op ‘le mur’: de ultrasteile zwarte piste tussen Avoriaz en Les Crosets. In Avoriaz kunnen snowboarders en freeriders trouwens genieten van heel wat speciale voorzieningen.

L’Espace Killy

L’Espace Killy is de verzamelnaam voor de skigebieden van Tignes en Val d’Isere. Het skigebied is bekend omwille van zijn uitzonderlijk groot hoogteverschil en de uitgebreide mogelijkheden voor beginners en gevorderden. Beginners kunnen relaxte tochtjes maken langs lange, brede blauwe pistes, terwijl gevorderden de talrijke zwarte pistes en off-pistes kunnen verkennen. In het hele gebied hoef je trouwens nooit lang aan te schuiven aan de liften: het liftsysteem is modern en goed doordacht. Je kan genieten van stoeltjesliften met windscherm, luxueuze cabineliften en kabeltreinen die je naar de toppen van de bergen brengen.

Beste skigebieden in Oostenrijk

De skigebieden in Oostenrijk spreken iedereen aan, of je nu een beginnende of gevorderde skiër bent, kinderen hebt of met vrienden op wintersportvakantie gaat. De Oostenrijkse skigebieden zijn erg veelzijdig, bieden veel afwisseling en zijn meestal sneeuwzeker. Daarnaast is Oostenrijk bekend om de geweldige après-ski. Nergens kan je zo gezellig nagenieten van een dagje skiën dan in Oostenrijk!

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Het Oostenrijkse Ischgl is een skigebied met bijna 250 km piste. Ongeveer 90% van de pistes liggen boven de 2000 meter, waardoor het een zeer sneeuwzeker gebied is. Daarnaast vind je in Ischgl super moderne skiliften, een piste met automatische snelheidsmeting en het grootste funpark van Europa. Ook qua après-ski is dit skigebied top: in de après-ski bar Paznauner Thaya is het elke dag feest!

Sölden – Ötztal Arena

Het skigebied van de Ötztal Arena bestaat uit de dorpen Sölden, Ötz, Vent, Längenfeld en Niederthai. Dankzij de twee gletsjers waar je ook in de zomer kan skiën, is dit een sneeuwzeker gebied voor zowel beginners als gevorderden. De Ötztal Arena is trouwens het enige wintersportgebied in Oostenrijk met drie bergtoppen boven de 3000 meter, de ‘BIG 3’ genoemd. Uiteraard vind je ook in dit Oostenrijks skigebied tal van après-ski mogelijkheden, gaande van kleinschalige houten berghutjes tot grote restaurants.

Skicircus Saalbach Hinterglemm

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm is één van de grootste en meest complete skigebieden van Oostenrijk. De oude liften werden vervangen door ultra moderne en comfortabele cabineliften en vrijwel nergens hoef je aan te schuiven. Dankzij de mooie dalafdalingen en de talrijke berghutten, kan je tot in de late namiddag van een après-ski genieten en nadien tot in het dal skiën.

Ook zin gekregen in een heerlijke wintersportvakantie? Boek snel je hotel of chalet en voorzie kwalitatief wintersportmateriaal. Wij wensen je alvast een prettige vakantie!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons