De juiste fitnesskleding helpt je al een heel eind op weg!

Gepubliceerd op 23/02/2017 Conditie & Welzijn

Je schudt de lange wintermaanden stilaan van je af, en misschien ook de extra kilootjes die er tijdens de feestdagen – zonder dat je het goed besefte – bijgekomen zijn. Gaan sporten is de perfecte manier om energie op te wekken én om je gewicht ook weer onder controle te krijgen. De fitnessabonnementen gaan in januari als zoete broodjes over de toonbank, maar nu zijn we een maand verder en misschien moet je bekennen dat je toch minder bent gaan sporten dan je had gehoopt. Wist je dat de juiste fitnesskleding je al een heel eind op weg helpt?

‘Enclothed cognition’: de wettenschappelijke basis

Is het jou ook al opgevallen dat veel mensen niet alleen in fitnesskledij gaan sporten, maar bijvoorbeeld ook in tanktop, strakke short en sportschoenen boodschappen gaan doen? Zo’n kledinggewoontes zijn niet alleen trendy, maar spelen ook in op het psychologische fenomeen van ‘enclothed cognition’. Dit betekent dat de kleren die je draagt een mentale verandering teweegbrengen (ze geven je brein een boost, met andere woorden) die dan weer een positief effect heeft op je performance. Als je in je fitnesskleding stapt, word je actiever en ben je meer geneigd om effectief aan de fitnesstoestellen te gaan zitten.

Fitnesskleding kiezen: don’ts

De juiste fitnesskleding maakt dus een wereld van verschil als je je fitnessschema trouw wil volhouden. Maar waarop moet je precies letten als je shorts, T-shirts en schoenen gaat kopen?

  • Koop je kleding niet te strak: je moet voldoende bewegingsvrijheid hebben. Je wil je kunnen concentreren op je oefeningen, zonder je zorgen te maken of de naden van je short het wel gaan houden.
  • Kies geen katoenen T-shirts als je veel zweet, want die stof neemt het vocht op en droogt niet snel op. Dit is niet alleen onaangenaam (en onaantrekkelijk), maar ook ongezond.
  • Ga niet licht over de keuze van je sportschoenen: vraag advies aan een verkoper en laat ook je voet opmeten. Tip: shop bij voorkeur op het einde van de dag, wanneer je voeten een beetje opgezwollen zijn (want dat zijn ze ook als je sport).

Fitnesskleding kiezen: do’s

Verder spelen de kleuren van je fitnesskleren een grotere rol dan je misschien zou denken. In de zomer beschermen lichte kleuren je tegen oververhitting (lees: een rood hoofd en een ongezond hoge hartslag), terwijl donkere kleuren je in de winter warmhouden tot je lichaam het door te bewegen overneemt. Tot slot een voor de hand liggende tip voor de fitnessende vrouwen: draag een sportbeha. Zo blijven je borsten beschermd en doen ze geen pijn terwijl je sport.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons