Douchen vóór je baantjes gaat zwemmen: je leest het goed …

Gepubliceerd op 16/03/2017 Watersporten

Baantjes zwemmen is je passie: je houdt ervan om alle spieren in je lichaam aan te spreken en jezelf drijfnat maar volledig ontspannen weer op de kant te hijsen na een stevige zwembeurt. Daarna begint het minder aangename deel: je moet gaan douchen, jezelf in een klein hokje terug zien aan te kleden zonder hoofd of ellebogen te stoten, en met een coupe ‘verzopen kat’ naar huis fietsen of rijden. Je staat waarschijnlijk niet te popelen om nog een extra stap aan je zwemritueel toe te voegen, maar we willen hier toch een pleidooi houden om je te douchen vóór je in het zwembad springt.

Chloor doodt niet alle bacteriën

Je voelt je je waarschijnlijk vrij gerust als je in het water stapt: alle zwembaden bevatten namelijk een behoorlijk percentage chloor om de hygiëne te garanderen. Toch kan chloor ook geen wonderen verrichten. Sommige bacteriën laten zich er niet door afschrikken en afhankelijk van het type chloor duurt het soms ook enkele dagen voordat het werkt. Je doet er dus goed aan om zelf helemaal proper aan de zwembadrand te verschijnen. Als jouw zweet, dagcrème, bacteriën en andere ongenode gasten alvast niet in het water belanden, wordt de chloor aanzienlijk minder belast en kunnen er een heleboel ziektes voorkomen worden.

Een korte douche voordat je baantjes gaat zwemmen

Zo’n douche voor het zwemmen hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. ‘Goed douchen voor het zwemmen’ betekent een warme douche van minstens 15 seconden. Ook een badmuts opzetten, doet wonderen om het badwater langer proper te houden.

En na het zwemmen? Opnieuw de douche in!

Met douchen voor het baantjes zwemmen ben je er natuurlijk niet vanaf: ook nadat je gesport hebt, moet je je weer inzepen en afspoelen. Want de bacteriën die onvermijdelijk in het zwembad zaten, zijn natuurlijk ook op je huid en in je haar beland – en je wil ze natuurlijk liever niet mee naar huis nemen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons