Een crosstrainer kopen is de eerste stap naar een topconditie

Gepubliceerd op 15/07/2016 Conditie & Welzijn

Jaloers op de strakke benen van de wielrenners in de Tour de France? Stap dan vandaag nog op je crosstrainer en laat je beenspieren werken. Voor je het weet, zit je zelf op de fiets en trap je zonder puffen de Pyreneeën op.

Efficiënt trainen op de crosstrainer

Op een crosstrainer kan je op drie verschillende niveaus trainen: opwarming, intensieve training en cooling down. Wil je graag je benen trainen en dus sterke bil-, dij- en kuitspieren kweken? Dan kies je het best voor een intensieve training met een verhoogde weerstand. Het is daarbij erg belangrijk dat je de juiste houding aanneemt. Dat wil zeggen dat je je lichaam rechthoudt, je armen en benen synchroon beweegt en je buikspieren opspant.

Wist je trouwens dat je met een crosstrainer 80% van je spieren stimuleert? Je traint namelijk zowel je billen, dijen en kuiten als je armen, schouders en borstspieren. De crosstrainer is dus geschikt als volwaardige work-out en biedt een perfecte voorbereiding voor wielrenners.

Voordelen van een crosstrainer

We haalden het eerder al aan, met een crosstrainer train je het leeuwendeel van je spieren. Daarnaast heeft dit fitnesstoestel nog heel wat voordelen voor je lichaam en gezondheid. We zetten ze voor je op een rij:

  • Trainen op een crosstrainer voorkomt belasting van je gewrichten.
  • Het dwingt je tot een rechte lichaamshouding.
  • Door te trainen op een crosstrainer wordt je hart sterker.
  • Het stimuleert je bloedsomloop, waardoor je cholesterol daalt.
  • Het toestel is perfect om je conditie op te bouwen en te onderhouden.
  • Je kan op verschillende niveaus trainen.

Tips crosstrainer kopen

Wil je graag een crosstrainer kopen? Dan hebben we nog enkele nuttige tips om je op weg te helpen. Er bestaan crosstrainers met een vliegwiel vooraan en een vliegwiel achteraan. Je kiest het best eentje met een vliegwiel achteraan. Die neemt minder plaats in en wordt als iets sportiever ervaren.

Voor een minimale geluidsproductie van de crosstrainer koop je er het best eentje waarvan de aandrijving met een V-snaar gebeurt. En ook de aanwezigheid van kogellagers zorgt voor een geruislozere training.

Als laatste is het belangrijk dat je een crosstrainer koopt met verstelbare pedalen. Op die manier kun je het apparaat aanpassen aan je lichaam en moet je niet omgekeerd de positie van je lichaam aanpassen. Ook de verstelbaarheid van de niveaus is belangrijk, vooral wanneer je je beenspieren wilt trainen. Kies daarbij voor een crosstrainer met een hartslagmeter, op die manier kan je je hartslagniveau nauwlettend in het oog houden!

Train je liever in de openlucht? Dan is het belangrijk dat je de juiste koersfiets aanschaft om blessures te voorkomen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons