Een volleybalnet ophangen? Zo ga je te werk

Gepubliceerd op 30/07/2015 Teamsporten

Volleybal is een toegankelijke teamsport die garant staat voor topamusement. Heel wat mensen spelen indoor, maar in de zomer is een partijtje beachvolleybal niet te versmaden. Het enige wat je nodig hebt, is een speelveld, een bal en natuurlijk een net. Met ons stappenplan kun je het volleybalnet zelf ophangen. Lees er hier alles over!

Indoor én outdoor volleybal

Volleybal wordt zowel indoor als outdoor gespeeld. In competitieverband gaan de wedstrijden meestal door in sportzalen. In de zomer kun je buiten op een grasterrein een partijtje spelen. En natuurlijk is het strand de uitgelezen plek om je samen met je vrienden sportief uit te leven. Beachvolleybal wint alleen maar aan populariteit en is ondertussen zelfs een Olympische discipline.

De afmetingen van een volleybalnet

De afmetingen van een volleybalnet verschillen voor mannen en vrouwen. Voor kinderen hangen de lengte en de breedte af van de leeftijdscategorie.

  • hoogte volleybalnet heren: 243 centimeter
  • hoogte volleybalnet dames: 224 centimeter

Het net moet over de volledige breedte (9 meter) van het speelveld gespannen worden.

30 Juli 2015

Hoe een volleybalnet ophangen?

Een volleybalnet ophangen verloopt in verschillende stappen. Het is een eenvoudige klus, op voorwaarde dat je de juiste werkwijze hanteert.

  • Bevestig het net aan de palen en plaats de katrol.
  • Plaats de touwen in de voorziene haken, span het net aan en klem de touwen in de houder.
  • Maak de touwen goed vast, zodat het net op z’n plaats blijft.
  • Bevestig de antennes aan beide zijden.

De meeste netten maken gebruik een vier- of zespuntsophanging en zijn voorzien van een gele omranding. Ze zijn gemaakt uit polyester, een stevig materiaal dat tegen een stootje kan.

Volleybalaccessoires

Zodra je net geïnstalleerd is, kun je aan het echte werk beginnen. Daarvoor heb je natuurlijk de nodige accessoires nodig. Vergeet zeker niet om de lijnen uit te leggen. Zorg ervoor dat ze mooi recht liggen en span ze goed aan. Nu nog een bal en spelen maar!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons