Gedaan met geurtjes: een stappenplan om je sportschoenen te onderhouden

Gepubliceerd op 26/10/2017 Algemeen

Als je na het sporten je schoenen uittrekt in de hal of de garage, vult je huis zich meteen met een behoorlijk onaangename geur. Na een groepsles op de fitness of na het zaalvoetballen ben je al helemáál beschaamd om op je sokken door de kleedkamer te lopen. Je zweet als je sport, dus het is helemaal niet zo vreemd dat ook je sportschoenen na verloop van tijd allesbehalve fris gaan ruiken. Gelukkig zijn er andere opties dan ze thuis snel in een plastic zak te proppen of ze angstvallig aan te houden tot je teamleden gedoucht zijn. Een stappenplan om je sportschoenen te onderhouden!

Stap 1: de wasmachine in!

Voordat je je sportschoenen met deo te lijf gaat: begin met een schone lei en gun de stakkers een paar rondjes in je wasmachine. Verwijder eerst de veters en stop ze in een kussensloop om je wasmachine niet te beschadigen. Let op: lees het label, want niet elke schoen mag je zomaar wassen.

Stap 2: laten drogen

Laat je frisgewassen schoenen drogen op een frisse, koele plek – bij voorkeur buiten. Stop krantenpapier in je schoenen om zeker alle vocht en geurtjes op te slorpen. Je schoenen weer aantrekken voordat ze kurkdroog zijn is géén goed idee …

Stap 3: bicarbonaat to the rescue

Nu is het tijd om bicarbonaat of baksoda in je schoenen te strooien. Je leest het goed! Dit huis-tuin-en-keukenmiddeltje absorbeert geuren meteen, dus je kunt deze ‘behandeling’ gerust herhalen telkens als je je schoenen gedragen hebt. Het is uiteraard niet de bedoeling om het bicarbonaat te laten zitten terwijl je je sportschoenen draagt.

Stap 4: nóg last van geurtjes?

Als je sportschoenen na al deze stappen nog steeds stinken, is het tijd voor drastischere middelen:

  • Zet ze gedurende een aantal uren in de vriezer
  • Vul twee sokken met kattenbakvulling en laat het resultaat een tijd in je schoenen zitten
  • Dump enkele appelsienenschillen in je paar en laat ze daar een nachtje vertoeven

Succes!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons