Gedaan met verdrinken bij borstcrawl dankzij deze 3 tips

Gepubliceerd op 06/04/2017 Watersporten

Dat je zwemmen tot je favoriete hobby’s rekent, betekent nog niet dat je fan bent van de kleedhoekjes en de bijbehorende douchebeurten, of van borstcrawl. Wanneer je helemaal ontspannen door het water klieft en iemand zich aan crawl waagt in de baan naast je, maakt je relaxte gevoel meteen plaats voor lichte paniek: je draait je hoofd weg om al dat opspattende water te vermijden, en hoopt hartsgrondig dat die wild maaiende armen en benen de jouwe niet raken. Als je zelf borstcrawl probeert, is het resultaat al even stressvol: het is letterlijk opgeven of verzuipen. En toch hoeft het zo helemaal niet te zijn. Dankzij deze tips spetter jij binnenkort iedereen uit het zwembad!

De voordelen van borstcrawl

Om je te motiveren, doen we eerst de voordelen van borstcrawl uit de doeken.

  • Door borstcrawl te zwemmen, verbruik je enorm veel energie. De zwemslag is dan ook een prima cardiotraining én ideaal om dat overtollige vet te verbanden.
  • Dankzij borstcrawl vergroot je je longcapaciteit: het is echt geen sinecure om onder water uit te ademen én de druk van het water tegen je borstkas te trotseren.
  • Bij borstcrawl zorgen je benen ervoor dat je onderlichaam niet te diep zinkt, zodat je onder meer je hamstrings en je kuitspieren verstevigt.

1.      Hou je ruggengraat zo stil mogelijk

Bij borstcrawl moet je een heleboel lichaamsdelen tegelijkertijd in de gaten houden: je moet krachtig trappelen met je benen, je hoofd continu draaien én je armbewegingen verzorgen. Hoewel je ledematen enorm actief zijn, hou je je ruggengraat het best zo ontspannen en zo stil mogelijk. Om vaart te maken, roteer je enkel je schouders en je heupen.

2.      De hoek van je armen

Hou je armen lichtjes gebogen wanneer je ze in het water steekt, en weersta aan de verleiding om ze meteen weer naar achter te trekken: geef jezelf tijd om ook onder water nog voorwaarts te reiken voordat je je handen terug bij je lichaam brengt.

3.      Hef je hoofd niet te hoog op tijdens borstcrawl

Borstcrawl is een zware fysieke inspanning, dus je wil niet buiten adem geraken. Maar om lucht te happen, hef je je hoofd toch beter niet té hoog op – stretch je mond dan liever naar één kant om zoveel mogelijk zuurstof (en zo weinig mogelijk zwembadwater) binnen te krijgen. Hoe meer je hoofd de hoogte ingaat, hoe dieper je benen zinken, en daardoor geraak je al snel uit je ritme.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons