Goed hydrateren is beter presteren

Gepubliceerd op 23/11/2017 Algemeen

Dat je van sporten gaat zweten, spreekt voor zich. Een flinke inspanning van een uur levert algauw een liter vochtverlies op. Dat je je na het sporten dan ook goed moet hydrateren, is al even vanzelfsprekend. Maar wist je dat je ook tijdens je training maar beter voldoende drinkt? Bovendien maakt het wel degelijk uit hoe je je hydrateert. Drie gouden hydratatieregels die je lichaam én je prestaties ten goede komen.

Voorkomen dat je gedehydrateerd geraakt

Ernstige dehydratatie kun je niet negeren. Ze gaat namelijk gepaard met spierkrampen, braakneigingen, hittevlagen en uiteindelijk zelfs met bewustzijnsverlies. Maar zelfs als je maar licht gedehydrateerd bent, ondervindt je lichaam al veel schade en neemt je prestatievermogen disproportioneel af. Als je bijvoorbeeld 2% te weinig vocht in je lichaam hebt, vermindert je prestatievermogen al met maar liefst 20%.

Drie gouden regels om goed te hydrateren

1. Drink niet meer dan 10 centiliter per keer

Als je wil dat je lichaam het vocht goed opneemt, is het een slecht idee om een halve liter ineens op te drinken. Het lijkt bijzonder weinig, maar één of twee slokken per keer zijn meer dan voldoende.

2. Wacht niet met drinken tot je dorst hebt

Het klinkt je wellicht bekend in de oren: je begint enthousiast aan je training, en je denkt pas aan drinken wanneer je mond droog wordt. Fout! Aangezien dehydratatie enorm snel kan optreden en je op een uur tijd al een liter vocht kunt verliezen, moet je vanaf het begin van je sportsessie regelmatig drinken. Hoe regelmatig? Bij voorkeur om de vijf minuten, en laat zeker niet langer dan tien minuten tussen elke drinkpauze.

3. Kies een sportdrank die aansluit bij jouw behoeften

Als je tijdens het sporten enkel water drinkt, krijgt je lichaam niet de energie die het nodig heeft. Bovendien loop je het risico een watervergiftiging te krijgen. Dit komt neer op een tekort aan zout (natrium) in je bloed, omdat er bij het zweten veel natrium verloren gaat.

Een sportdrank moet hydratatie en prestatievermogen bij elkaar brengen. De samenstelling van koolhydraten en elektrolyten draagt bij aan een optimale hydratatie en zorgt voor een het behoud van prestatievermogen gedurende de gehele inspanning.

De sportdranken van OVERSTIM.s® zijn isotoon, zuurvrij en zonder conserveermiddel en worden daarom perfect door het lichaam verdragen om de sporter te ondersteunen tijdens het sporten.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons