Het ABC van de verschillende soorten kampeertenten

Gepubliceerd op 01/07/2016 Outdoor

Wie wil kamperen, heeft een kampeertent nodig, dat is duidelijk. Maar je hebt natuurlijk tenten en tenten. Noktent, boogstoktent, opgooitent: zie je door de bomen het bos niet meer? We geven je graag een overzicht van de verschillende soorten kampeertenten.

Boogstoktent

Boogtenten hebben een dragende constructie die bestaat uit gebogen stokken, in de vorm van een halve cirkel. De buitentent wordt daaromheen gespannen. Dit soort tenten kent twee hoofdvormen: de tunneltent, met twee tot vier achter elkaar geplaatste bogen, en de koepeltent, waarbij de bogen elkaar kruisen.

Bungalowtent

Heb je het graag wat luxueuzer als je gaat kamperen? Kies dan een bungalowtent: een grote kampeertent met een rechthoekig buizenframe die door zijn uiterlijk wat aan een bungalow doet denken. Comfort gegarandeerd: je kunt de tent zelfs inrichten met meubelen.

Familie- of tipitent

Als je een tent wil delen met een grotere groep mensen, dan is ook een familie- of tipitent een goede oplossing. Zo’n tent is tot 2,75 meter hoog en erg ruim. Ideaal dus om met het hele gezin of met een vriendengroep comfortabel in te slapen!

Noktent

De absolute klassieker: bij dit type tent wordt een buitendoek omhooggehouden door een of meer verticale stokken, die vaak onderling verbonden zijn met een nokstok. De meeste noktenten hebben een binnentent, die aan de stokken is opgehangen.

Een variant is de piramidetent. Daarbij vormen een of twee verticale stokken de nok en heb je daarnaast nog twee of vier stokken die uitlopen naar de ingang van de tent.

Opblaasbare tent

Bij dit soort tenten zijn de stokken of bogen vervangen door opblaasbare rubberen buizen die je kunt oppompen. Dat doe je met een voetpomp of – nog handiger – met een kleine compressor. Het summum van opzetgemak: je kunt erbij gaan zitten terwijl de tent voor je ogen wordt opgeblazen.

Pop-uptent of opgooitent

Ga je een muziekfestival bezoeken en wil je absoluut geen tijd verspillen aan het opzetten van je tent? Ga dan voor een pop-uptent of opgooitent. Zoals de naam doet vermoeden, zet zo’n lichtgewicht tent zichzelf recht in twee seconden. En dat mag je letterlijk nemen. Alleen nog wat haringen in de grond slaan en klaar is Kees.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons