Hoezo, vervelen? 4 sportieve spelletjes voor kinderen

Gepubliceerd op 08/08/2017 Algemeen

We zijn halfweg de zomervakantie. Je kinderen zijn al op kamp geweest met de jeugdbeweging en ze hebben misschien nog een spannend sportkamp of een leuk logeerpartijtje bij hun coole tante in het vooruitzicht. Wat gedaan in de tijd tussen die twee fijne zomeractiviteiten? Spelen, natuurlijk! Deze sportieve spelletjes vormen het perfecte entertainment voor je kinderen, vooral wanneer er vriendjes op bezoek zijn. Maak wel meteen één ding duidelijk: vanaf nu is de zin ‘Mama, ik verveel me zo’ strikt verboden!

Bij mooi weer de tuin in

Heb je geluk en toont de Belgische zomer zich dit jaar guller dan ooit? Dan is het moment aangebroken om je kinderen op een mooie, zonnige dag de tuin in te sturen met deze richtlijnen voor sportieve spelletjes.

1. Emmertje water halen

Alle aanwezigen gaan naast elkaar op een rij zitten, met aan hun voeten een leeg bekertje. Aan de ene kant van de rij staat een lege emmer, aan de andere kant van de rij een emmer gevuld met water. Het is de bedoeling het water door te geven door het over te gieten in de bekertjes … maar dan wel met de voeten! Sowieso plezier gegarandeerd. En als er voldoende deelnemers zijn, kan je een wedstrijdje houden tussen twee rijen: welke rij krijgt de emmer het snelst gevuld?

2. Banana!

Wie de Minions kent – en je kinderen kennen ze ongetwijfeld – weet dat deze kleine olijkerds gek zijn op bananen en dat ze het woord ‘banana!’ heel graag op enthousiaste wijze en met klemtonen op élke ‘a’ uitroepen. Dit spelletje zal dus zeker in de smaak vallen bij je eigen kleine Minions:

  • In deze variant op het aloude ‘tikkertje’ word je een banaan wanneer iemand je aantikt.
  • Dat betekent dat je je handen tegen elkaar moet houden boven je hoofd en stokstijf moet blijven staan. (Daarbij heel luid ‘banana!’ roepen is toegestaan, maar niet verplicht.)
  • Je blijft een banaan tot iemand je bevrijdt van je bananenstatus door je te ‘pellen’: hij of zij trekt je armen naar beneden.

Sportieve spelletjes bij regenweer: entertain de kinderen binnen

Regent het pijpenstelen buiten? Dan zit er niks anders op dan je kinderen zich binnen te laten amuseren. Geen nood, met deze spelletjes houd je ze evengoed van de televisie en de tablet weg.

3. De generaal zegt …

Eén speler is de generaal, die bevelen mag uitdelen aan de andere spelers. Let wel: de spelers mogen de bevelen enkel uitvoeren wanneer die voorafgegaan worden door de woorden ‘de generaal zegt’. Gebeurde dat niet en wordt het bevel ‘spring drie keer op en neer’ toch door iemand opgevolgd, dan is diegene uit. Wie tot het laatst overblijft, mag de volgende generaal zijn.

4. Dans en stop

Een klassieker, maar hij blijft wel werken: de kinderen mogen dansen zolang er muziek klinkt, maar moeten metéén ophouden en in hun laatste houding blijven staan wanneer de muziek stopt. Variant: geef ze voor elk dansmoment een opdracht, zoals ‘dans nu als een robot’, ‘dans in slow motion’ of ‘dans alleen met je benen’.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons