Je kinderen zullen dol zijn op deze spelletjes met de voetbal!

Gepubliceerd op 10/06/2016 Algemeen

Je kunt het al voelen: de zomer komt eraan! De perfecte periode om met je kinderen een balletje te trappen. Want wat is er leuker dan in het gras te rennen en tegen een voetbal te sjotten? Deze drie spelletjes staan alvast garant voor uren sportief plezier met je kroost!

Het flessenspel

Alle spelers vullen een plastic fles met water en zetten die – zonder dop – voor zich neer. Iemand krijgt de bal en probeert daarmee de flessen van de anderen omver te trappen. Valt je fles omver, dan moet je eerst achter de bal lopen vooraleer je je fles terug recht mag zetten. Het is de bedoeling om je fles zo lang mogelijk met water gevuld te houden.

Rond de kegel

Een ideaal voetbalspel om je aanvalskills aan te scherpen! Baken een half speelterrein af met aan de ene kant een doel – twee truitjes op de grond volstaan al – en aan de andere kant een kegel – of truitje – in het midden. Het spel verloopt zoals een gewoon partijtje voetbal met één verschil: als je de bal in je bezit krijgt, moet je altijd eerst rond de kegel lopen vooraleer je een aanval op het doel mag wagen. Veel succes, Messi in spe!

De leukste voetbalspelletjes: Chinees voetbal

Een ware klassieker! Voor dit spel speel je niet met je voeten, maar met je handen. Alle spelers staan in een kring met het gezicht naar binnen gericht en de benen gespreid. Je voeten moeten die van de spelers naast je raken. Met je vuisten klop je de bal verder, binnen de kring.

Als de bal door je benen rolt, dan mag je maar met één hand verder spelen. Let op: als je buurman of buurvrouw de bal door je benen duwt, telt het niet! Speel je al met één hand en rolt de bal nog een keer tussen je benen, dan moet je je omdraaien, maar mag je terug met twee handen spelen. De volgende keer speel je omgedraaid met één hand en na de vierde keer vlieg je uit de kring. Fun gegarandeerd!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons