Je rechte buikspieren trainen: 3 belangrijke oefeningen

Gepubliceerd op 14/08/2014 Conditie & Welzijn

De rechte buikspieren zijn waarschijnlijk de belangrijkste buikspieren. Ze zijn betrokken bij het vooroverbuigen van de romp en het achterover kantelen van het bekken. Het zijn deze spieren die, door de onderbrekingen, voor een wasbordje zorgen. Om een indrukwekkende sixpack te creëren, moet je dus je rechte, ook vaak middelste buikspieren genoemd, trainen. Er bestaan honderd-en-één oefeningen om je rechte buikspieren te trainen. Wij hebben de 3 efficiëntste op een rij gezet!

1. Rechte buikspieren trainen met crunches

Eén van de bekendere buikspieroefeningen is hoogstwaarschijnlijk de crunch. Het is een eenvoudige buikspieroefening waarbij je met je rug op de grond gaat liggen en je knieën omhoog houdt. Dit kan door ze in een hoek van 90° te houden of ze op de grond te zetten. Plaats je handen op je borst en laat ze daar gedurende de volledige oefening rusten. Beweeg vervolgens langzaam je hoofd omhoog, dit doe je door enkel je schouderbladen op te tillen. De rest van je rug blijft op de grond. Laat je hoofd en schouderbladen weer zakken. Deze korte beweging herhaal je enkele keren tot je rechte buikspieren goed gaan ‘branden’.

2. Rechte buikspieren trainen met sit-ups

Misschien nog bekender dan de crunch, maar steeds minder gebruikt, zijn de sit-ups. Deze buikspieroefening lijkt een klein beetje op de crunch, maar vraagt meer kracht van je spieren. Je gaat net als bij de crunches met je rug op de grond liggen en je buigt je knieën. Voor de sit-up is het belangrijk dat je beide voeten op de grond staan. Breng vervolgens je handen achter je hoofd. Terwijl je inademt kom je met je bovenlichaam van de grond door je rug op te rollen. Vervolgens adem je uit en rol je je rug af. Zorg dat je bovenlichaam de grond niet volledig raakt en herhaal de oefening tot je buikspieren ‘branden’.

3. Rechte buikspieren trainen met push-ups

Bovenstaande buikspieroefeningen waren de bekendste oefeningen om je rechte buikspieren te trainen. Een andere, zeer efficiënte oefening om je middelste buikspieren te trainen, zijn push-ups. Om deze oefening uit te voeren, zet je je handen en voeten op de grond. Je steunt hierbij op je tenen. Vervolgens buig je door je armen, tot je de grond nét niet raakt. Duw je lichaam weer omhoog en herhaal deze beweging meerdere keren.

 

> Bekijk ook de oefeningen om je onderste buikspieren en je schuine buikspieren te trainen. Ze maken je lichaam sterker en voorkomen rugklachten.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons