Je uithoudingsvermogen trainen: zo ga je te werk

Gepubliceerd op 18/09/2015 Conditie & Welzijn

Door regelmatig te sporten kan je je uithoudingsvermogen of fysieke conditie verbeteren. Een goede conditie is een absolute noodzaak om op een aangename manier te lopen, fietsen of zwemmen. Gelukkig heb je niet veel nodig om je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Motiveer jezelf 100%

Kies een activiteit die je leuk vindt. Aan je uithoudingsvermogen werken vraagt regelmatige inspanningen tijdens een lange periode. Je zal jezelf dus moeten motiveren. Waarom wil je sporten? Wil je graag af van die vervelende kilootjes? Of wil je je gewoon gezond en fit voelen? Een duidelijke motivatie vormt de basis van ieder engagement.

Is discipline je sterkste kant niet? Zoek dan een partner met wie je de uitdaging samen aangaat en die jou kan blijven motiveren. Je wil toch niet onderdoen voor je vriend of vriendin? Er zijn ook meer dan genoeg clubs en fitnesscentra waar je terecht kan voor een gezamenlijke sportervaring.

Langzaam opbouwen

Maar laten we ervan uitgaan dat je een sportieve kerel of dame bent. Je bent heel erg gemotiveerd: niets kan je nog tegenhouden. Ready, set…

Opgepast! Je bouwt je training het best langzaam op. Begin altijd met opwarmen en stretchen en denk ook aan je lichaamshouding. Stel jezelf duidelijke maar realistische doelen. Voor je eerste loopsessie is tien kilometer waarschijnlijk overdreven. Wie te intensief traint, loopt snel pijnlijke blessures op, en dan sta je weer bij af. Met een haalbaar ritme vergroot je bovendien de kans dat je tot het einde volhoudt.

Je uithoudingsvermogen verbeteren door regelmatig te trainen

En dat is waar uithoudingsvermogen om draait: het uithouden. Wil je een permanent betere conditie, dan moet je doorzetten. Vooral het begin kan erg lastig zijn, maar geef niet op. Je zal voelen dat je conditie er langzaam maar zeker op vooruit gaat als je meermaals per week hardloopt of baantjes trekt. Waar je ook van droomt – stevige spierballen of een platte buik – je kan het alleen maar bereiken als je regelmatig sport en blijft sporten.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons