Klimschoenen voor het muurklimmen kopen? Hierop moet je letten

Gepubliceerd op 02/11/2017 Algemeen

Of je nu een beginnend klimmer bent die stiekem zweethandjes krijgt zodra het plafond in zicht komt (niet naar beneden kijken!) of een geoefende muurklever die zelfs de moeilijkste routes op een-twee-drie uitgedoktert heeft: op je klimschoenen wil je te allen tijde kunnen rekenen. Het aanbod is echter gigantisch, en misschien zie je door het bos de bomen niet meer. We geven je enkele tips om de juiste keuze te maken, zodat jij comfortabel kunt muurklimmen!

Veters of velcro?

Hoe maak jij je klimschoenen het liefst vast? Er zijn schoenen met veters op de markt, maar ook exemplaren met klittenband of instapschoenen zijn populair. Veters garanderen dat je schoen over de hele wreef perfect aansluit, terwijl je met velcro en instappers veel sneller in en uit je schoenen geraakt. Waar hecht je het meeste belang aan?

Een slappe of een stijve zool?

Daarnaast moet je letten op de stijfheid van de zool. Met een eerder flexibele zool kun je de tip van je voet maximaal gebruiken tijdens het muurklimmen, terwijl een stijve zool prima van pas komt wanneer je jezelf moet afduwen op smalle richeltjes. En natuurlijk zitten er tussen een slappe zool en een stijve zool nog heel wat opties.

1077

De vorm van je klimschoenen

Tot slot zijn er grofweg drie profielen beschikbaar: klimschoenen met een rechte zool, met een licht gekromde zool of met een heel holle zool. De traditionele, vlakke zool sluit het beste aan bij de vorm van je voet, maar een licht gekromde zool geeft je meer kracht en grip. Een heel holle zool biedt die laatste voordelen ook, maar is door zijn extreme vorm eerder bedoeld voor gevorderden, terwijl beginnelingen beter af zijn met een rechte of licht gekromde zool.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons