Let’s get physical: krachttraining thuis

Gepubliceerd op 20/10/2015 Conditie & Welzijn

Niet iedereen heeft tijd om uren in de sportschool te verslinden of zin om er veel geld aan uit te geven. Bespaar tijd door thuis te trainen. Maar hoe? Heel eenvoudig door aan krachttraining te doen. Krijg in een mum van tijd het lichaam van jouw dromen!

Voordelen van thuis sporten

Thuis sporten brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee. Geen maandelijkse financiële verplichting meer, geen vaste openingsuren waaraan je je moet houden en geen last van reistijden.

Daarnaast heeft het nog als voordeel dat je zonder apparaten oefent. Een apparaat in een sportschool bepaalt namelijk de richting van de beweging. Aangezien je in het dagelijkse leven ook niet met apparaten beweegt, is het natuurlijker en beter om spierversterkende oefeningen te doen zonder hulp van grote apparaten.

Krachttraining thuis: wat heb je nodig?

Als je wil afvallen (door bijvoorbeeld je vetverbranding te stimuleren) en aan een eerste krachttraining of home workout wil doen, heb je geen dure toestellen nodig. Het enige wat je nodig hebt om thuis te oefenen, zijn twee verstelbare halters (dumbbells). Let er wel op dat ze verstelbaar zijn, zodat je het gewicht zelf kunt bepalen. Schaf eventueel een halterbank aan. Als je al een tijdje bezig bent met krachttraining, is dat een zinvolle investering.

20 Okt 2015

Waarop moet je letten?

Halters zijn het meest veelzijdige fitnessapparaat ter wereld. Je kunt er verschillende spiergroepen mee trainen en de intensiteit van de oefening eenvoudig aanpassen door middel van een verstelbaar gewicht. Als je halters gebruikt, is je houding minstens even belangrijk als het gewicht. Een verkeerde houding kan namelijk bepaalde spieren forceren en zo loop je blessures op. Andere spieren zul je dan weer niet voldoende belasten. Voer daarom drie keer per week oefeningen uit. Neem na elke training een dag rust. Zo hebben je spieren de tijd om te herstellen. Het is aan te raden om bij aanvang een warm-up te doen om je spieren op te warmen. Na de training moet je natuurlijk stretchen om spierstijfheid te voorkomen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons