Nooit meer naar de fitness? Haal je eigen fitnesstoestel in huis!

Gepubliceerd op 13/03/2015 Conditie & Welzijn

Hou je van sporten, maar heb je geen zin om een paar keer per week naar de fitness te hollen? Haal dan je eigen fitnesstoestel in huis. Je fitnest wanneer het je uitkomt, voor tv of in een aparte fitnessruimte. Handig, doeltreffend en tijdbesparend!

Thuis fitnessen: dit zijn de troeven

’s Morgens voor het werk, ’s avonds laat of tijdens het weekend: als je thuis een fitnesstoestel hebt staan, kies je zelf wanneer je je in het zweet werkt. Bovendien hoef je geen fitnessabonnement te betalen, dat je waarschijnlijk toch maar amper gebruikt. Je traint volledig op je eigen tempo en je kunt in alle comfort binnen sporten, ook wanneer het buiten pijpenstelen regent of de temperatuur onder nul gaat. De ideale manier voor een goede home work-out dus…

Welk fitnesstoestel in huis halen?

Fit zijn betekent in de eerste plaats je conditie onderhouden. Er zijn verschillende fitnesstoestellen die daarvoor geschikt zijn. Dit zijn de belangrijkste:

Hometrainer

Een hometrainer is het equivalent van een fiets. Tegenwoordig zijn er compacte modellen verkrijgbaar die heel gebruiksvriendelijk zijn. Je kunt ze gemakkelijk opbergen en in een mum van tijd zet je ze in elkaar. Bij je keuze hou je het best rekening met comfort, veiligheid en stabiliteit.

Crosstrainer

Met een crosstrainer wordt je hele lichaam op de proef gesteld. Je beweegt zowel met je armen als met je benen en je traint zowel je billen, dijen, kuiten als armspieren. Tegelijk verbetert je conditie en worden je gewrichten gespaard.

Loopband

Vooraleer je op een loopband begint te trainen, kies je het gewenste programma en stel je de tijd in. Je kunt alles volgen op het schermpje. Ook je hartslag wordt gemonitord, zodat je altijd in de juiste zone blijft. Wil je interval trainen of stukjes bergop inlassen? Ook dat is mogelijk!

Stevige spieren en een slanke lijn

Ook je spieren trainen kun je perfect thuis doen. je hebt niet veel attributen nodig. Je dijspieren train je bijvoorbeeld door trappen te lopen. Met een fitnessbal (of gymball) train je je rug- en buikspieren en voor je armspieren komen (kleine) halters altijd van pas.

Als je bij krachttraining resultaat wil zien, is het belangrijk om regelmatig te trainen en de juiste cadans aan te houden!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons