Rolschaatsen kopen? Hiermee moet je rekening houden

Gepubliceerd op 08/06/2017 Outdoor

Retro is helemaal in. Dat betekent niet alleen dat de interieurarchitecten teruggrijpen naar kuipzeteltjes en bolvormige lampjes, maar ook dat rolschaatsen aan een comeback bezig zijn. En dat is maar goed ook, want deze sport biedt tal van voordelen. We lijsten ze op en geven je tips over het belangrijkste onderdeel van je uitrusting: je rolschaatsen natuurlijk.

De voordelen van rolschaatsen

Rolschaatsen is niet alleen supertof om te doen, je lichaam vaart er bovendien wel bij. De sport is niet belastend voor je gewrichten, je verbrandt er een pak calorieën mee en je zet je hele lichaam aan het werk. Want ook je armen – zwaaien maar! – en je buikspieren – evenwicht houden! – komen uitgebreid aan bod. Bovendien kun je rolschaatsen, net als joggen, zowat overal en eender wanneer doen: gewoon je roller skates aantrekken en je bent klaar voor je work-out. Maar natuurlijk moet je je rolschaatsen wel met zorg uitkiezen.

Rolschaatsen kopen: 2 cruciale aandachtspunten

Als je het rolschaatsen écht ernstig neemt, dan schaf je het best een eigen paar aan. Bij je keuze wegen vooral de wieltjes door, want zij vormen het belangrijkste onderdeel van je rolschaatsen.

Harde of zachte wieltjes?

Om de beste hardheid voor je wieltjes te bepalen, moet je uitmaken waar je vooral van plan bent te gaan trainen. Zachtere wieltjes zijn het best geschikt voor buitengebruik of voor een gladde binnenvloer. Ze geven je meer grip en rollen zachter, waardoor je ook over hobbelige oppervlakken comfortabel kunt rolschaatsten. Op een binnenvloer die meer grip biedt, rolschaats je dan weer beter met hardere wieltjes. Met harde wielen kun je meer snelheid maken en ben je meer wendbaar.

De diameter van je wiel bepalen

De grootte van je wielen is crucialer dan je misschien zou denken. Als je vooral op wendbaarheid en versnelling uit bent, is een wiel met een kleinere diameter een goeie keuze. Met een groter wiel kun je minder vlot versnellen, maar anderzijds haal je er wel hogere topsnelheden mee. Die tweede optie is dan ook ideaal wanneer je grote afstanden wil afleggen op je rolschaatsen: het kost misschien meer moeite om de wieltjes op gang te krijgen, maar zodra ze op dreef zijn, moet je er minder energie in investeren om in beweging te blijven.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons