Sneeuwverwachting info: de beste wintersportspots!

Gepubliceerd op 28/01/2014 Algemeen

Ga je binnenkort op wintersport vakantie en ben je op zoek naar accurate sneeuwverwachting info? Wij stellen vier interessante websites aan je voor waarop je niet alleen de sneeuwverwachtingen kan raadplegen, maar ook de weersvoorspellingen, de sneeuwhoogtes en allerlei andere nuttige informatie!

De beste websites voor sneeuwverwachting info

Een geslaagde wintersportvakantie begint met… sneeuw! Een ook dit wintersportseizoen is dat blijkbaar niet zo vanzelfsprekend. Veel vakantiegangers die eind december vorig jaar vertrokken, zagen hun ski- of snowboardtripje in duigen vallen omwille van de sneeuwval die maar uitbleef…

Je kan hier maar beter een beetje op voorbereid zijn, zodat je eventueel de nodige vervangende activiteiten kan plannen. Wat betreft sneeuwverwachting info, moet je bij de onderstaande websites zijn!

1. Wintersporters.be

Wintersporters.be is de ideale website als je informatie wenst rond de sneeuwverwachtingen, maar eveneens op zoek bent naar wat extra’s. De website geeft namelijk een degelijk overzicht van de sneeuwhoogte en de weersverwachtingen per skigebied.

Via de sneeuwhoogte top 10 op de homepagina kan je de skigebieden met de meeste sneeuw raadplegen. De live updates uit de skigebieden en de beelden van de webcams geven een perfect beeld van de omstandigheden op de piste. Heel interessant als je een last minute sneeuwvakantie wil boeken.

Heb je reeds een wintersport vakantie geboekt, dan kan je je op wintersporters.be verdiepen in het skigebied van jouw keuze. Je vindt er informatie over het skigebied zelf (het ontstaan, de pistes, de après-ski mogelijkheden, etc.) en kan naar beelden van webcams kijken die in het skigebied opgesteld staan. Bovendien kan je er lezen over de ervaringen van anderen en is er een forum voorzien om te discussiëren. Wie inlogt, ziet op de homepage een teller tevoorschijn komen die weergeeft hoeveel dagen je nog moet aftellen vooraleer je op wintersport vakantie mag vertrekken. Daarnaast kan je in één opslag zien hoeveel centimeter sneeuw er ligt in jouw favoriete skigebied en hoeveel liften er geopend zijn.

Tenslotte is wintersporters.be voorzien van een interessante weblog met heel wat leuke blogberichten omtrent de sneeuwverwachtingen, wintersport tips, fotoreportages, filmpjes, etc.

2. Sneeuwhoogte.nl

Als je vooral geïnteresseerd bent in het weerbericht, is sneeuwhoogte.nl de website die je zoekt. Op de homepage vind je reeds een weergave van de belangrijkste sneeuwberichten in de skigebieden.

Als je verder klikt, kan je tevens weerkaarten raadplegen om na te gaan in welke gebieden er sneeuw verwacht wordt. Het tabje ‘Alpenweer’ biedt je een uitgebreid weerbericht dat de sneeuwverwachtingen van alle alpengebieden samenvat. Tenslotte kan je via de webcams zelf een kijkje nemen hoe het weer ter plekke is.

3. Snowplaza.be

Ben je op zoek naar sneeuwberichten en info per skigebied, dan is snowplaza.be een aanrader. Op deze website vind je een overzicht van de belangrijkste wintersportgebieden per land. De belangrijkste info omtrent het skigebied wordt in één oogopslag weergegeven, zodat je meteen ziet hoe hoog het gebied ligt, hoeveel inwoners het telt en hoe ver het van Antwerpen ligt.

Klik je door op één bepaald skigebied, kan je heel wat interessante informatie over dat skigebied raadplegen. Zo vind je in de eerste instantie heel wat algemene info rond het skigebied, maar kan je ook meer te weten komen over de sneeuwcondities, de sneeuwverwachtingen en de sneeuwhoogte.  

4. Skiing.nl

Op skiing.nl zie je rechtstreeks op de homepagina welk weer er voorspeld wordt in de populairste skigebieden. Ook de skiing-blog wordt op de homepage vertoond, met heel wat tips en tricks rond skiën en snowboarden.

Om specifieke info rond de sneeuwverwachtingen te bekijken, kan je klikken op ‘weer en sneeuw’. Nadien selecteer je eenvoudigweg het land waar je gaat wintersporten en je krijgt van alle skigebieden een overzicht van het aantal kilometers piste, het hoogste punt, het aantal centimeter sneeuw en de score die het gebied krijgt.

Goed voorbereid op wintersport vakantie!

Dankzij bovenstaande websites weet je perfect welk weer het wordt op vakantie en kan je de juiste wintersport outfit kopen. Vergeet zeker geen skibroek, ski-jas, handschoenen, een warme muts en een degelijke skihelm. Goed voorbereid op wintersport vakantie vertrekken is immers een must!

Bezoek een Intersport-winkel

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons