Sporten voor kinderen: zo krijg je je kroost in beweging

Gepubliceerd op 30/03/2017 Outdoor

De tijd dat kinderen na schooltijd tegen 20 kilometer per uur naar huis fietsten en zich daarna aan dezelfde snelheid in hun ‘speelkleren’ hesen en in de achtertuin (van de buren) verdwenen, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Smartphones en laptops bieden daarvoor net iets te veel afleiding. Hoewel het natuurlijk geen probleem is dat je kinderen zich rustig bezighouden, moeten ze ook voldoende beweging krijgen om gezond te zijn. Met deze sporten voor kinderen zet je je kroost zeker in gang!

Voetbal, óók voor meisjes

Voetbal wordt druk bekeken op tv, maar je krijgt je kinderen vast ook gemotiveerd voor een ‘live’ spelletje stampen – ongeacht hun leeftijd. Terwijl jonge sportertjes algauw afgeleid zijn, zorgt het snedige tempo van een voetbalwedstrijd ervoor dat ze hun aandacht sowieso bij de zaak houden. De voordelen van voetballen zijn legio: de deelnemers snuiven frisse lucht op, werken (haast zonder het te merken) aan hun conditie, leren gedisciplineerd samenspelen en hun oog-voetcoördinatie verbeteren.

Sporten voor kinderen: fietsen!

De meeste kinderen vinden het heerlijk om een rondje te gaan fietsen en herinneren zich nog levendig hoe ze, geholpen door mama of papa (én een paar extra zijwieltjes), hun eerste meters fietsten – pure vrijheid! Zelfs tweejarigen kunnen zich met een plastic exemplaar al uit de slag trekken. Fietsen is niet alleen tof, maar ook goed voor het lichaam. Kinderen die fietsen, kweken beenspieren en een beter evenwichtsvermogen, maar worden zich ook bewuster van hun omgeving. Want wat is er leuker dan de buurt al trappend te gaan verkennen?

Inlineskaten: nog lang niet out

Zelfs de meest kritische kinderen kun je dankzij inlineskates tot wat beweging verleiden. Je evenwicht bewaren op skates is niet zo moeilijk, en je maakt er al snel heel wat vaart mee (saaie wandelaars zoeven je stoere kids op wieltjes zo voorbij). Skaten is goed voor de conditie en de been- en bilspieren. Dat je oogappels af en toe zullen vallen, is onvermijdelijk. Maar met de juiste accessoires hoeft dat helemaal geen ramp te zijn!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons