Start to golf: tips voor beginnende golfers

Gepubliceerd op 31/03/2016 Algemeen

Golfen ziet er dan wel makkelijk uit, maar niets is minder waar. Door wat achteloos tegen het balletje te slaan, zal je nooit een goeie golfer worden. De sleutel zit hem in een goeie basistechniek en in doorgedreven training. De beste golftips op een rij!

Film je golfswing

Een goeie golfswing laat zich niet vatten in mathematische modules, maar is wel te perfectioneren, mits voldoende oefening. Hieronder een aantal keyfacts:

  • Je bovenlichaam is de motor die de golfswing in gang zet.
  • Zet je voeten uiteen op schouderhoogte. Onthoud dat de lijn van je hakken de richting van je doel bepaalt.
  • Hou je rug recht. Als je te veel gebogen staat, kun je minder makkelijk draaien vanuit de schouder.
  • Hou de club niet te stevig vast, maar zorg er net voor dat je armen en polsen ontspannen zijn. Zo geef je de energie die door het draaien van je lichaam wordt opgewekt, makkelijk door aan de club. En genereer je meer snelheid.
  • Om energie door te geven vanuit de romp naar de armen, zet je je af van de grond. Dit doe je door je heup te draaien en je benen en knieën te strekken.

Wil je weten hoe jouw swing er exact uitziet? Haal er dan even een cameraatje bij. Een video geeft immers veel info vrij. Alle professionals gebruiken dit trucje wel eens.

De club als belangrijkste attribuut

Je kan tot zwetens toe oefenen op de golfswing, maar als je niet de juiste club in handen hebt, is die moeite tevergeefs. Ben je een nieuweling op de green? Ga dan voor de makkelijkste golfclubs. Zijnde: de pitching wedge, de ijzer 9 en de ijzer 7. Als je die volledig onder de knie hebt, schakel dan over naar de ijzer 5 of de driver.

Start to golf: ken je beperkingen

Een golfer gebruikt zijn lichaam als tool om kracht en snelheid op te wekken. Sommige mensen hebben hier meer aanleg voor dan anderen. Daarom is het belangrijk dat, wanneer je leert golfen, je je bewust bent van je lichaam en hetgeen je aankan. Ben je niet zo lenig? Forceer je dan niet en aanvaard je beperkingen. Zo vermijd je blessures.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons