Terug naar de turnles? Zo bereid je je kinderen voor op een sportief schooljaar

Gepubliceerd op 31/08/2017 Algemeen

Na een deugddoende zomervakantie is het tijd voor je kinderen om weer naar school te gaan. Dat wil zeggen: zich weer elke dag concentreren tijdens lessen taal en wiskunde, maar ook opnieuw naar de turnles. En dat brengt wat voorbereiding met zich mee …

Fysiek voorbereiden voor de eerste turnles

Hebben je kinderen de hele vakantie lang achter hun spelconsole of de televisie gezeten? Dan kan die eerste turnles weleens tegenslagen. Die plotse overgang van urenlang stilzitten naar toertjes rond het sportveld lopen zullen ze vast voelen. Daarom is het een goed idee om enkele weken voor de eerste schooldag je kinderen – op een speelse manier – aan het sporten te zetten. Ga eens met ze zwemmen, wandelen in een bos of rolschaatsen op de zeedijk. Zo zijn ze alvast fysiek in vorm voor hun wekelijkse portie sport.

Nieuwe turnschoenen

Tijdens de turnles dragen je kinderen aangepast schoeisel dat geschikt is om rond te lopen in de turnzaal. In de lagere school zijn dat meestal witte stoffen schoentjes met een rekker en een bruine zool. Die slofjes zijn erg gemakkelijk aan- en uit te trekken en ook erg betaalbaar. En da’s maar goed ook, want de voeten van je kinderen groeien zo snel dat ze waarschijnlijk elk jaar een nieuw paar nodig hebben. In het secundair onderwijs verschilt het soort schoeisel van school tot school. In de ene school mogen de leerlingen zelf kiezen welk type sportschoenen ze kopen, terwijl er op de andere misschien juist strenge regels aan vasthangen. Informeer dus goed bij je zoon of dochter welk type schoenen ze nodig hebben.

Praktische én hippe sportkledij

Op veel scholen moet je de sportoutfit van je kinderen aankopen bij de school zelf, zodat alle leerlingen dezelfde T-shirt en short dragen. Maar het kan even goed zijn dat je zelf instaat voor de aankoop van hun sportkleren. In dat geval kies je het best voor kledij die goed ademt. Je kinderen laten ongetwijfeld hun sportshirt weleens te lang in hun sportzak zitten, en met een T-shirt in een ademend materiaal beperk je onaangename geurtjes tot een minimum. Vraag ten slotte ook aan je kinderen welke outfit ze verkiezen, want turnles of niet, ze willen er ongetwijfeld stijlvol bijlopen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons