Wintersport handschoenen tips: waar moet ik op letten?

Gepubliceerd op 08/01/2014 Algemeen

Goede handschoenen zijn onontbeerlijk op elke wintersportvakantie. Handschoenen houden je handen immers niet alleen lekker warm, maar bieden ook bescherming tegen schaafwonden. Ontdek waarop je moet letten als je ski of snowboard handschoenen koopt!

De functies van wintersport handschoenen

De belangrijkste functies van wintersporthandschoenen zijn het warm houden en beschermen van je handen. Bij een val kan de koude ijslaag op de piste namelijk lelijke snijwonden veroorzaken. Stevige handschoenen zijn dus een absolute must!

Daarnaast is het van belang dat je waterdichte handschoenen koopt die niet meteen kletsnat worden wanneer je handen de sneeuw raken. Koop echter geen ‘te waterdichte’ handschoenen. Het zweet dat je handen produceren moet nog steeds naar buiten kunnen.

Verschillende materiaalsoorten voor wintersport handschoenen

Wintersport handschoenen bestaan in heel wat verschillende materiaalsoorten. Nylon of polyesterhandschoenen zijn de goedkoopste handschoenen, maar zijn niet volledig waterdicht. Ze zijn wel waterafstotend, maar hebben een coating nodig voor een optimale waterdichte bescherming. Het ademend vermogen varieert bij dit type handschoenen naar gelang de prijs ervan.

Bij Gore-Tex handschoenen worden de stiknaden dichtgelast, waardoor ze 100% waterdicht zijn. Daarnaast is Gore-Tex een winddicht materiaal met een zeer hoge ademende functie. Meestal zijn Gore-Tex handschoenen wel duurder.

Ook Sympatex handschoenen hebben een groot ademend vermogen. Het water van buitenaf kan niet naar binnen, terwijl het vocht aan de binnenkant wel naar buiten getransporteerd wordt.

Leren handschoenen zijn waterafstotend, maar zijn niet 100% waterdicht. Om de waterafstotende factor te vermogen, dienen ze geïmpregneerd te worden. Leer is wel van natura een ademend product. Meestal worden leren handschoenen met Gore-Tex bewerkt, zodat het ademend vermogen en de waterdichtheid verhoogd wordt.

Ski handschoenen

Bij ski handschoenen is een goede grip en winddichtheid erg belangrijk. Skiërs moeten immers skistokken vasthouden, waardoor de handen meer in contact komen met de wind. Ski handschoenen van leer of kunstleer bieden de beste bescherming tegen de wind en zijn daarom de beste keuze voor skiërs. Daarnaast is een goede grip op de skistokken van belang. Hou er rekening mee dat je met nylon ski handschoenen minder grip op je skistokken hebt.

Snowboard handschoenen

Snowboarders komen regelmatig in contact met sneeuw. De sneeuw op de piste is echter nooit egaal, waardoor je vingers in aanraking kunnen komen met stukken harde sneeuw of vastgevroren ijsballetjes. Je vingers kunnen daardoor kneuzingen oplopen. Snowboarders kiezen daarom best voor wanten in plaats van handschoenen. De kans dat je vinger ergens blijft achter haken is dan immers kleiner. Bovendien zijn wanten warmer dan handschoenen. Kies je toch voor snowboard handschoenen, kies dan voor een paar met ingebouwde versteviging aan de handpalm en de onderzijde van de vingers. Zo zullen je handschoenen minder snel slijten. Speciale snowboard handschoenen met ingebouwde polsbescherming zijn eveneens een aanrader!

Wintersport handschoenen: tips!

Ga je op skivakantie, houd dan deze tips in gedachte:

  • Draag je wintersport handschoenen altijd, ook als het warm is op de piste. Handschoenen draag namelijk niet alleen tegen de koude, maar vooral ter bescherming.
  • Kies steeds voor handschoenen of wanten met een afsluitingsstrip rond de pols. Op doe manier vallen je handschoenen of wanten goed over je pols en kunnen ze tijdens het skiën of snowboarden niet verschuiven waardoor je handen steeds lekker warm blijven.
  • Draag nooit dunne fleece handschoenen. Deze worden snel nat waardoor je handen afkoelen. Kies liefst voor handschoenen met voldoende isolatiemateriaal.
  • Wil je jezelf verwennen? Er zijn ook wintersport handschoenen op te markt met touchscreen functie voor smartphones en bluetooth connectie voor de mp3 speler. Er bestaan zelfs handschoenen met speciale verwarmende functies!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons