Zin in een deugddoende fietstocht? Ontdek de allermooiste fietsroutes

Gepubliceerd op 15/05/2015 Fietsen

De zomer is in aantocht en de temperaturen stijgen boven de twintig graden. Hoog tijd om je fiets van stal te halen en te genieten van het mooie weer en de natuur. In Vlaanderen vind je heel wat fietsroutes die je langs de allermooiste plekjes en landschappen leiden. Voor een rustig fietstochtje kun je gebruikmaken van de fietsknooppunten. Avonturiers kunnen dan weer terecht in de Ardennen om daar de hellingen te trotseren.

Fietsknooppunten: handige routeplanners

Heel wat Vlaamse fietsliefhebbers doorkruisen moeiteloos het land dankzij de fietsknooppunten. Je stippelt je fietsroute uit en bepaalt zelf de afstand. Onderweg heb je geen kaart nodig, je volgt gewoon de bordjes die aangeven welke richting je uit moet. De fietsknooppunten zijn heel populair en staan garant voor meer dan 14.000 kilometer fietsplezier. Je kunt ze verkrijgen bij de toeristische diensten in heel Vlaanderen.

De charme van de Vlaamse Ardennen

Wie houdt van pittige hellingen, vindt zeker zijn gading in de Vlaamse Ardennen. Kuitenbijters zoals de Muur van Geraadsbergen of de Koppenberg zijn weggelegd voor getrainde wielertoeristen. Maar ook als je niet getraind bent, zijn de Vlaamse Ardennen een aanrader. De omgeving van Oudenaarde, Zottegem en Geraardsbergen is een lust voor het oog. Onderweg kun je stoppen bij een van de talrijke, karakteristieke cafés. Ook voor een meerdaagse fietstocht leent deze streek zich perfect.

15 Mei 2015

Fietsen in de Ardennen

De Ardennen zijn nog altijd een populaire bestemming voor daguitstappen en weekendjes weg. Bovendien zijn ze ook ‘the place to be’ voor fietsliefhebbers. Je kunt prachtige landschappen ontdekken, fietsen langs de meanderende rivieren en halt houden in pittoreske dorpjes zoals Durbuy. Een aanrader voor wie houdt van sport, avontuur en ontspanning!

De juiste fietsuitrusting

Je kunt alleen genieten van een fietstocht als je goed bent uitgerust. Met deze voorzieningen verschijn je perfect uitgerust aan de start:

  • een degelijke en comfortabele fiets
  • de juiste fietskleding (voorzie ook kleding voor minder goed weer)
  • een fietshelm
  • energierijke voeding

Tip: Vergeet zeker geen gereedschap om je fietsband te plakken. Een lekke band in een uithoek van Vlaanderen kan je fietsplezier aanzienlijk vergallen. Daarnaast zijn goed afgestelde remmen en versnellingen een must!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons