Zomer? Tijd om te sporten op het strand!

Gepubliceerd op 23/07/2015 Algemeen

Ben je fan van strandvakanties, maar lig je liever niet urenlang op een handdoek naar de zon te turen? Dan zijn strandsporten je op het lijf geschreven. Je kunt je er volop mee amuseren en je sportief uitleven. Welke sporten komen in aanmerking en waarmee hou je het best rekening? Wij zetten het op een rijtje.

Voor de ballenjongens en –meisjes

Balsporten zijn een vaste waarde tijdens strandvakanties. Ze zijn erg plezierig en bovendien kun je ze in groep beoefenen. Deze mogen zeker niet ontbreken op je lijstje met balsporten:

  • beachvolleybal
  • beachvoetbal
  • beachtennis

In de categorie racketsporten staat badminton dan weer met stip op één. Wel opletten dat de wind geen roet in het eten gooit.

Voor de avonturiers

Hou je van avontuur? Dan hoef je niet per se de bergen in te trekken of een mountainbiketocht te ondernemen. Ook op het strand liggen de avontuurlijke sporten voor het rapen. Kitesurfen doet de adrenaline door je aderen pompen. Wie sport en verfrissing wil combineren, vindt ongetwijfeld zijn gading in het surfen of in een ritje op de jetski.

Voor wie houdt van gezapige sporten

Sommige mensen houden ervan om zich op het strand in het zweet te werken. Ze zijn te vinden voor een fikse looptraining in het zand. Maar je kunt het ook rustiger aan doen en andere, meer gezapige sporten beoefenen. Een wedstrijdje petanque is ideaal om je samen met vrienden te amuseren, net zoals kubben, een bijzonder spelletje dat is overgewaaid vanuit Scandinavië. Wie de wind wil trotseren, kan zijn tijd aangenaam verdrijven met frisbeeën of vliegeren.

Sporten op het strand voor de kinderen

Ook kinderen zijn dol op strandsporten. Je houdt ze makkelijk uren in de weer met tal van spelletjes. Kinderpetanque, een partijtje voetbal, waterspelletjes: aan jou de keuze. Kleine kinderen kun je dan weer zoet houden met het bouwen van een zandkasteel of schelpjes verzamelen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons