Een strakke buik dankzij deze 5 Gym Ball oefeningen

Gepubliceerd op 08/04/2014 Conditie & Welzijn

Wil jij een strakke buik tegen de zomer? Dan is het de hoogste tijd om te beginnen trainen! Voor een snel resultaat kies je er best voor om te trainen met een Gym Ball. Op een Gym Ball moet je lichaam continu in balans blijven, waardoor je meer spieren kweekt. Daarnaast worden je spieren sterker dankzij Gym Ball oefeningen. Tijd om in actie te schieten!

5 Gym Ball oefeningen voor een strakke buik

Dankzij Gym Ball oefeningen krijg je meer kracht in je buik- en rugspieren, waardoor ook de kans op blessures verkleint. Naast een strakke buik, verbeter je dankzij de Gym Ball ook je coördinatie en balans! Let wel op: bij alle Gym Ball oefeningen hoort steeds één deel van je lichaam (je handen of voeten) de grond te raken.

1. Gym ball crunch

De crunch is een buikspieroefening die vooral de rechte buikspier traint. Om de Gym Ball crunch uit te oefenen, ga je met je rug op de bal liggen. Plaats vervolgens je handen achter je hoofd en beweeg je je hoofd naar je bekken. Let op dat je niet aan je nek trekt of tegen je hoofd duwt, je moet je buikspieren laten werken!

8 April 2014 1

2. Gym Ball side crunch

Om deze oefening uit te voeren, ga je zijwaarts op de bal liggen. De bal ligt hierbij onder je oksels en je voeten staan op de grond of leunen tegen een muurtje. Beweeg vervolgens je bovenlichaam van boven naar beneden. Deze oefening is geschikt om je zijwaartse buikspieren te trainen en is een goede stabiliteitsoefening.

8 April 2014 2

3. Gym Ball Switch

Voor deze oefening ga je op de grond liggen en leg je de Gym Ball tussen je benen. Klem de bal goed vast en breng hem naar boven, als je benen boven zijn nemen je armen het over. Laat je armen en benen gelijktijdig terug zakken tot de bal achter je hoofd de grond raakt. Breng nu de bal terug naar je benen en herhaal deze oefening meerdere keren.

8 April 2014 3

4. Gym Ball plank

Dit is een uithoudingsoefening die opnieuw je rechte buikspieren traint. Draai met je gezicht naar de grond en steun hierbij op je ellebogen. Plaats je benen op de Gym Ball, het gemakkelijkste is als je de wreef van je voet op de bal laat rusten. Hou deze oefening ongeveer 50 seconden aan en ontspan even.

Wil je deze buikspieroefening zwaarder maken? Dan kan je de Gym Ball plank leg raises doen. Het principe is hier hetzelfde als bij de Gym Ball plank, enkel til je beurtelings je voeten op van de bal. Door dit te doen train je je buikspieren en de stabiliteit van je romp en hamstrings.

8 April 4

5. Incline Gym Ball plank

Nadat je de Gym Ball plank hebt gedaan, kan je de omgekeerde versie van deze oefening doen. Hierbij zet je je voeten op de grond en leun je met je armen op de bal. Probeer je benen zo ver mogelijk te strekken voor het beste resultaat. Om het nog moeilijker te maken, kan je hier sit-ups aan toevoegen. Dat wil zeggen dat je je opdrukt op de Gym Ball.

8 April 2014 5

 

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons