Fitness oefeningen: tips om in vorm te komen

Gepubliceerd op 22/03/2014 Conditie & Welzijn

Kwamen er tijdens de winter enkele kilo’s bij? Laat je motiveren door de eerste zonnestralen en maak werk van je lichaam. Tover je buikspieren terug te voorschijn en stoom je billen klaar voor schaarsere kledij. Train jezelf terug fit met deze fitness oefeningen en tips!

Fitness oefeningen: tips om je buikspieren te trainen

Fitness oefening 1: Crunch

We beginnen met de meest gebruikte buikspieroefeningen: de crunch. Om de crunch juist uit te voeren ga je plat op de grond liggen en buig je je knieën. Je voeten rusten op de grond en je hoofd rust in je handen. Als je inademt kom je overeind door je rug op te rollen, wanneer je uitademt ga je terug naar de startpositie. Let op: trek niet vanuit je nek! Hierdoor vindt de beweging meer in je armen en nek plaats en train je je buikspieren niet optimaal.

Daarnaast is het belangrijk dat je slechts een kleine beweging maakt. Grote bewegingen zijn voorbehouden voor bijvoorbeeld sit-ups.

Je kan de crunch in verschillende variaties doen. Je kan deze fitness oefening bijvoorbeeld zijwaarts doen om je zijdelingse buikspieren te trainen. Vervolgens kan je de crunch herhalen met je knieën in een hoek van 90°. Deze oefening richt zich meer op het bovenste deel van de rechte buikspieren. Daarna kan je ook deze variant zijwaarts uitoefenen.

Fitness oefening 2: Leg Raises

De volgende fitness oefening voor je buikspieren is de Leg Raises. Blijf plat op de grond liggen en strek je benen. Zorg dat je rug contact houdt met de ondergrond, want als je rug hol trekt worden je buikspieren uitgeschakeld en belast je voornamelijk je rug. Adem in en hef nu je benen tegelijk omhoog tot ze ongeveer een hoek van 90° vormen met je lichaam. Laat vervolgens je benen rustig zakken tot in de startpositie.

Fitness oefening 3: Hoover

Een derde fitness oefeningen om je buik te trainen is de Hoover. Bij deze statische oefening voor de romp is het belangrijk dat de houding lang aangehouden wordt. Steun voor deze oefening op je ellebogen en tenen. Span vervolgens je spieren aan en zorg dat je lichaam zo recht mogelijk blijft. Houd de oefening enkele seconden aan en ontspan daarna.

​Fitness oefeningen: tips voor strakke billen

Fitness oefening 1: Lunges

Wil je graag strakke billen? Dan kan deze fitness oefening je vast helpen! Lunges zorgen namelijk voor mooie gespierde billen. Lunges doe je als volgt: je stapt met één been naar voren en je buigt vervolgens langzaam door je knieën. Daarna kom je terug langzaam omhoog. De bedoeling is dat je deze oefening een aantal keren herhaalt, nadien wisselt van been en de oefening even vaak herhaalt. Wil je de oefening zwaarder maken? Dan kan je halters in je handen nemen.

Fitness oefening 2: Squats

Ook squats helpen je om je billen te trainen. Ga klaar staan met een rechte rug en zak vervolgens (nog steeds met een rechte rug) door je knieën tot in zithouding. Houd deze positie even vast en ga terug staan. Herhaal deze oefening enkele keren voor een optimaal effect.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons