Hometrainer kopen: enkele belangrijke tips

Gepubliceerd op 18/04/2014 Conditie & Welzijn

Je wilt aan je conditie werken voor het mooie weer écht begint? Dan is het interessant om te investeren in een hometrainer. Het is uitermate geschikt om je conditie te trainen en je wintervet te verliezen. Een hometrainer koop je natuurlijk niet elke dag. Het is dus belangrijk dat je een goede hometrainer kiest, die ook voldoet aan jouw verwachtingen. We zetten enkele belangrijke tips op een rij voor het kopen van een hometrainer!

Een goede hometrainer kopen?

Een goede hometrainer is geruisloos en mag niet schommelen tijdens het trainen. Kies daarom een hometrainer die waterpasafstelbaar is. Dat wil zeggen dat de pootjes van de hometrainer afzonderlijk afgesteld moeten kunnen worden.

Een ergonomische hometrainer kopen

Tijdens het trainen is een goede houding belangrijk. Door een goede houding aan te nemen op de hometrainer voorkom je namelijk lichamelijke ongemakken.

Controleer daarom bij de aankoop van een hometrainer de aanpasbaarheid van het toestel. Het belangrijkste is dat het fitnesstoestel in de hoogte verstelbaar is. De hoogte van de zitting moet zo ingesteld zijn dat je knie op de laagste stand ongeveer 10 graden gebogen is.

De weerstandsniveaus van je hometrainer

De minimale weerstand (niveau 0) van elke hometrainer is anders. Begin je pas met sporten? Dan is een laag weerstandsniveau belangrijk. Ben je daarentegen reeds een gevorderde gebruiker? Kies dan een hometrainer met een hoger weerstandsniveau. Ook het aantal weerstandsniveaus is een belangrijke aankoopfactor, want niet iedereen heeft dezelfde trainingsdoelen.

Hometrainer kopen met hartslagmeter

Je hartslag vertelt alles over je uithoudingsvermogen. Het is dus zeker nuttig om een hometrainer te kopen met een hartslagmeter. Vooral als je lange tijd niet gesport hebt, is een hometrainer met hartslagmeter aangeraden.

Een hometrainer kopen: nog enkele tips

  • Kijk naar het gewicht dat het toestel kan verdragen. Hoe meer het kan dragen, hoe beter de hometrainer.
  • Het gewicht van de hometrainer staat ook garant voor de kwaliteit: hoe zwaarder het toestel, hoe beter.
  • Een derde regel die je best in je achterhoofd houdt: Hoe meer plastic in de constructie, hoe minder solide.

Een laatste tip die we je graag meegeven: koop een hometrainer met een uitgebreide garantie. Een goede hometrainer heeft zelfs een levenslange garantie op de constructie en het laswerk.

Laat je dus niet verleiden door de goedkopere modellen, waar je na een jaar misschien al stukken aan hebt…

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons