Inlineskates kopen? Vergeet de accessoires niet

Gepubliceerd op 07/04/2016 Conditie & Welzijn

Herinner je je nog de reclamespot van Evian met dansende baby’s op rolschaatsen? De ‘roller babies’ waren een gigantische hit. En veel mensen diepten toen hun rolschaatsen uit de nostalgische jaren 80 op. Vandaag zijn vooral skates en skeelers populair. Zin om je conditie op te krikken en stevige billen te kweken? Dan is het hoog tijd om inlineskates te kopen. En vergeet de accessoires niet!

Rollerskates, skeelers of inlineskates kopen?

Rollerskates of rolschaatsen zijn de klassieke skates met vier wielen die paarsgewijs naast elkaar staan. Je bewaart er gemakkelijk je evenwicht mee, maar écht vaart maken kost flink wat energie. Inlineskates hebben vier wielen die op één lijn staan. Ze zijn snel en soepel – ideaal voor recreatieve tochtjes, om te freestylen en manoeuvreren. Skeelers hebben een stijver en sterker frame, waardoor ze minder wendbaar zijn. Ze zijn wel erg snel en geschikt voor lange afstanden.

Leuk, sportief en gezond

Skaten en skeeleren zijn een goed alternatief voor een sportief ritje met de fiets. Je werkt aan je conditie, versterkt je bovenbenen en bilspieren, en verbrandt vet. Skaten vergt techniek en oefening. Je leert het – vaak letterlijk – met vallen en opstaan. Waag je je binnenkort aan deze sport? En ga je inlineskates of skeelers kopen? Schaf dan meteen ook de nodige accessoires aan. Zo loopt je sportieve avontuur op wieltjes!

Onmisbare skate-accessoires

  • De helm is het belangrijkste onderdeel van je veiligheidsuitrusting. Een skatehelm is vergelijkbaar met een fietshelm, en biedt vaak een nóg betere bescherming. De meeste helmen zijn verstelbaar voor een perfecte pasvorm. (Tip: voor ‘heethoofden’ zijn er helmen met een ventilatiesysteem.)
  • Polsbreuken zijn de meest voorkomende blessures bij rolschaatsen. Voorkom letsels en breuken met kwalitatieve polsbeschermers. Geef de voorkeur aan korte, gladde modellen met twee kunststof spalken.
  • Ook je knieën en ellebogen krijgen het hard te verduren bij een val. De beste knie- en elleboogbeschermers blijven goed op hun plaats zitten, bijvoorbeeld met een ‘sok’ of klittenband. Modellen in kunststof zijn bovendien flexibel, duurzaam en comfortabel.

Ben je van plan om lange tochten te maken op je inlineskatesKoop dan een rugzak samen met je rollerskates. Je kunt er makkelijk al je accessoires in kwijt. En met een verstelbare drinkgordel heb je altijd een kleine voorraad water bij de hand.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons