Lenig worden: met deze 8 stappen is het een fluitje van een cent

Gepubliceerd op 08/05/2015 Conditie & Welzijn

Lenig worden doe je niet zomaar. Er kruipt heel wat tijd en energie in. Overbelast je lichaam dus niet door te snel te willen gaan, want voor je het weet, loop je een lelijke blessure op. Neem je tijd en bouw enkele goede gewoontes op die je leniger maken. Deze vijf stappen helpen je alvast opweg.

Warm je spieren altijd op met rek- en stretchoefeningen

Warm je spieren op voor een workout. Zo maak je ze soepeler en voorkom je blessures. Dankzij de juiste stretchoefeningen voor een workout zorg je dat je spieren niet overbelast worden, herstel je sneller en word je soepeler.

Bouw rek- en stretchoefeningen rustig op

Volg je een rek- en stretchschema? Start rustig en bouw geleidelijk aan op. Overcompenseren heeft alleen maar negatieve gevolgen.

Stretch altijd na het sporten

Door te sporten spannen je spieren op. Stretch je spieren dus altijd na je workout. Het maakt ze weer lenig en soepel. Maar net zoals bij het stretchen voor je workout, zorgt het voor een beter herstel van je spieren.

Begin ’s morgens al met stretchoefeningen

De dag goed begonnen is half gewonnen. Maak een gewoonte van wat ochtendgymnastiek in de vorm van stretchoefeningen. Je maakt je lichaam wakker en tegelijk verbeter je je lenigheid!

Rek je dagelijks

Wil je lenig worden? Rek jezelf dan dagelijks. Begin met eenvoudige oefeningen en ga elke dag, of elke week een klein stapje verder. Het tempo bepaal je volledig zelf.

Zoek begeleiding

Wanneer iemand je begeleidt, rek en stretch je veel effectiever en voorkom je blessures door verkeerde oefeningen.

Start met yoga of pilates

Yoga en pilates zijn ideaal om leniger worden. Met sporten train je de flexibiliteit van je spieren en dus je lenigheid. Er zijn verschillende lenigheidsoefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Bouw de oefeningen dus rustig op en vergeet nooit je opwarming. Zo voorkom je blessures.

Focus op probleemgebieden

Probleemgebieden zijn de delen van je lichaam waar je spieren het meest gespannen zijn. Heb je bijvoorbeeld een zittende job, dan zijn je schouders mogelijk meer gespannen. Geef je schouders meer aandacht en hou de stretchoefening iets langer aan. Zorg wel dat het niet pijnlijk wordt. Stop op tijd!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons