Met de step door de stad? Ook voor volwassenen!

Gepubliceerd op 01/06/2017 Conditie & Welzijn

Dacht je dat een step alleen leuk was voor kinderen? Think again! Zeker in de stad, waar het voor fietsers soms moeilijk en gevaarlijk manoeuvreren is, en waar wandelen toch een beetje te traag gaat om echt praktisch te zijn, vormt de step een dankbaar alternatief. Snel je boodschappen doen met de step of – voor de gelukkigen – naar het werk steppen? Het is niet alleen makkelijk (een vouwstep past zelfs makkelijk onder je bureau), maar ook goed voor je conditie.

Safety first: ga voor een veilige uitrusting

Met een step hoor je natuurlijk niet thuis tussen de auto’s of de fietsers: het trottoir is jouw speelterrein. Wie voorzichtig stept, komt zomaar niet ten val. Toch ben je maar beter voorbereid op onverwachte maneuvers – je deelt de stoep immers met voetgangers en die hebben soms meer oog voor hun smartphone dan voor hun omgeving. Een helm is dan ook geen overbodige luxe. Verder geldt de regel dat ‘gezien worden’ minstens even belangrijk is als ‘zien’. Stap je in het donker nog op je step, draag dan een fluorescerend hesje of andere reflecterende accessoires en bevestig een lichtje aan je tweewieler.

Oppassen voor een gladde ondergrond

Hoewel je al steppend ook perfect parken en bossen kunt verkennen, is de step toch bij uitstek een stadsbeestje. We moeten je wellicht niet vertellen dat in volle vaart een afdaling induiken geen goed idee is, maar let ook op met onverwachte obstakels zoals een glad riooldeksel of een bergje natte bladeren. Ook tramsporen kunnen – net als met de fiets – venijnig uit de hoek komen. Gelukkig heb je je voeten snel op de grond gezet, zodat steppen toch 100% veilig blijft.

Trek er met de step op uit en help je conditie vooruit

Steppen is niet alleen een ideale vrijetijdsbesteding waarbij je je omgeving op je gemak en op een heel andere manier leert kennen, je traint er – haast zonder dat je het beseft – ook een heleboel spieren mee. Je bepaalt helemaal zelf je tempo en hoeft om op pad te gaan niets meer te doen dan je step van stal te halen. Makkelijk!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons