Nordic Walking techniek: do’s & don’ts

Gepubliceerd op 03/04/2014 Conditie & Welzijn

Nordic Walking, een vorm van sportief wandelen, is geschikt voor iedereen. Deze vorm van bewegen is aan te bevelen voor jong en oud, ongeacht het conditieniveau. Het is nauwelijks vermoeiender dan wandelen, maar je gebruikt wel 90% van je spieren en tot 46% meer energie. Wij leggen je uit hoe je de Nordic Walking techniek juist toepast!

Nordic Walking: techniek

De Nordic Walking techniek is een fysiologisch diagonaal bewegingsverloop. Dat klinkt moeilijk maar het is meer dan logisch. Terwijl je je rechter stok op de grond zet, komt je linker hiel op de grond en omgekeerd. Je beweegt daarbij eigenlijk net als tijdens een wandeling: linkerarm naar voren als je rechtervoet voor komt en vise versa. Let hierbij op dat je je voeten steeds goed afrolt! Dat wilt zeggen dat je hiel steeds als eerste de grond raakt en je tenen als laatste de grond loslaten.

Nordic Walking: houding

Belangrijk is dat je de Nordic Walking poles dicht langs het lichaam houdt. Als je de stok neerzet, moet je hem stevig vastpakken. Til je daarna de stok weer op, is het belangrijk dat je de stok losser vastpakt. Een tip: neem de Nordic Walking stokken ontspannen vast, op die manier verkrampen je handen niet.

Ook hoor je bij Nordic Walking steeds je lichaam lichtjes naar voren te buigen. Daarbij moeten je schouders los en ontspannen zijn. Op die manier kan je onder- en bovenlichaam vlot in de tegengestelde richting zwieren. Let op dat tijdens Nordic Walking je voeten steeds naar voren wijzen!

Nordic Walking techniek toepassen

Nordic Walking is een goedkope sport, want het vraagt geen bijzondere uitrusting. Het enige wat je moet aankopen voor Nordic Walking zijn de stokken of poles. Let op dat je goede Nordic Walking Poles koopt, want ze beïnvloeden de bewegingsmogelijkheid zeer sterk. Ga je Nordic Walking stokken kopen? Geef dan je voorkeur aan aluminium of carbon. Om de lengte van de stokken te kennen, vermenigvuldig je jouw lengte met 0,68. Daarnaast heb je een lichte sportoutfit nodig (luchtdoorlatend) en goede wandelschoenen.

Een ander voordeel van Nordic Walking is dat het heel het jaar door kan! Je bent niet gebonden aan het weer en je kan Nordic Walking beoefenen op eender welke ondergrond. Er is met andere woorden geen reden om het niet te doen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons