Oefeningen op de crosstrainer: enkele tips voor een goede thuis-work-out

Gepubliceerd op 15/10/2014 Conditie & Welzijn

Wil je je conditie verbeteren en gewicht verliezen? Dan is de crosstrainer hét ideale fitnesstoestel. Je kan het in de fitnesszaal gebruiken, maar ook thuis. We zetten hieronder de belangrijkste voordelen van een crosstrainer op een rijtje en geven ook enkele oefeningen mee.

Voordelen van de crosstrainer

De crosstrainer is ideaal om je uithoudingsvermogen te verbeteren. In tegenstelling tot sporten zoals lopen, belast je met een crosstrainer je gewrichten niet en is de impact op je spieren laag.

Je verbrandt er wél veel calorieën mee. En wanneer je beweegt met de crosstrainer komt je hartslag snel op het juiste niveau om vet te verbranden. Daarom is dit fitnesstoestel zeer geschikt om efficiënt gewicht te verliezen!

 

Oefeningen op de crosstrainer: de perfecte work-out voor thuis!

Heb je een crosstrainer ter beschikking? Dan is het tijd om te starten! Stel eerst en vooral een trainingsschema op, waarbij je bepaalt hoe lang je elke oefening doet en welke dagen je gaat sporten.

​​Je kan de crosstrainer gebruiken in verschillende fases. Start met een opwarming van 15 minuten. Begin langzaam en bouw geleidelijk aan je tempo op. Een goede opwarming is steeds onmisbaar wanneer je gaat sporten.

Daarna begint het ‘echte’ werk. Pas de weerstand van het toestel aan. Op die manier moet je meer moeite doen om het toestel in beweging te houden. Laat de handgrepen af en toe eens los en laat je benen al het werk doen. Wissel daarna af tussen voor- en achterwaarts trainen. Let er tijdens deze crosstraineroefeningen op dat je hartslag niet te hoog gaat. Volg het getal steeds op het scherm. Hou ook altijd een rechte houding aan en span je buikspieren op.

 

Eindig met een ‘cooling down’

Om af te sluiten doe je een ‘cooling down’. Zet je weerstand weer wat lager en verlaag ook je tempo. Beweeg rustig gedurende 5 à 10 minuten. Dit is belangrijk om je lichaam opnieuw tot rust te brengen en blessures te voorkomen. En vergeet zeker niet te stretchen nadien!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons