Tennistraining voor beginners: een beknopte handleiding

Gepubliceerd op 24/05/2017 Conditie & Welzijn

Wil je beginnen met tennissen? Dan moet je met een aantal factoren rekening houden. Tennis is namelijk een complete maar ook complexe sport die heel wat vaardigheden combineert. Ontdek onze tips zodat je beslagen op het ijs komt en zo veel mogelijk plezier beleeft aan je tennistrainingen.

Het belang van techniektraining

Bij tennistraining is techniek het belangrijkste, ook voor beginners. Je mag nog zo fit en sterk zijn als een topatleet, als je techniek het laat afweten, dan slaag je er niet in om een bal goed te raken. Elke slag – backhand, forehand, volley en opslag – vergt een andere tennistechniek en grip. Je doet er goed aan om een gediplomeerd trainer onder de arm te nemen en intensief te oefenen.

Backhand

Draai je schouders in de richting van de bal en breng je racket naar achter. De rotatie van je lichaam zorgt voor de krachtuitoefening op de bal. Doorzwaaien is belangrijk, net zoals lichaamsevenwicht en een ontspannen houding.

Forehand

Voor de forehand gelden dezelfde tips als voor de backhand. De grip is uiteraard anders, maar ook hier moet je lichaam in balans en ontspannen zijn. Je swing moet krachtig, maar gericht en gecontroleerd zijn.

Opslag

Bij de opslag moet je de bal een beetje links van je lichaam omhooggooien. Buig door je knieën, veer recht en probeer de bal op het hoogste punt te raken. Je racket moet stevig, maar ontspannen in je hand liggen. Door je grip te veranderen, kun je ofwel hard rechtdoor slaan ofwel de bal spin meegeven.

Volley

De volley is een erg technische slag waarbij balcontrole uitermate belangrijk is. Als je aan het net staat, komt de bal snel je richting uit. Het is zaak om de bal buiten het bereik van je tegenstander – over het net of diep tot aan de baseline – weg te leggen.

Conditie, uithoudingsvermogen en snelheid

Tennis is een intensieve sport waarbij een goede basisconditie onmisbaar is. Het is dan ook belangrijk om met looptrainingen je uithoudingsvermogen op te krikken. Als je die combineert met intervaltraining gaat je conditie er alleen maar op vooruit. Ook snelheid speelt een cruciale rol tijdens tennistrainingen. Je moet vlot van links naar rechts en naar het net kunnen bewegen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons