Waarom golf goed is voor lichaam en geest

Gepubliceerd op 12/10/2017 Conditie & Welzijn

Golf is een sport waarin techniek zwaarder doorweegt dan kracht. Maar hoewel het niet de meest intensieve sport is, brengt golf wel heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. We zetten de voornaamste op een rijtje.

Golfen in een groene omgeving

Sporten in de frisse buitenlucht is altijd een aanrader voor wie gezond door het leven wil wandelen. Een van de grootste voordelen van golf is dan ook dat het altijd buiten, in een groene omgeving, wordt gespeeld. Al die frisse lucht geeft je een rustig gevoel en haalt je stressniveau naar omlaag. Bovendien is blootstelling aan de zon – en dus vitamine D – goed voor je botten en hart en vermindert het de kans op depressie en kanker.

Calorieën verbranden

Als je je golfkarretje aan de kant laat staan en het hele golfterrein afstapt, heb je al snel 5 à 7 kilometer in de benen. Dat in combinatie met intensief swingen en je clubs dragen is een flinke inspanning. Zo kun je tijdens één spel tot wel 1000 calorieën verbranden – ofwel een aardig pakje friet met een dikke dot mayonaise en een cola erbij. Bovendien zorgt al die beweging ervoor dat je hartritme goed op tempo blijft en je bloed vlot doorstroomt. Dat resulteert in minder kans op problemen met je cholesterol en hartziekten – maar laat dat pakje friet dan wel aan de kant staan.

Weinig kans op blessures

Omdat golf vrij rustig is en geen contactsport is, heb je in vergelijking met anders sporten minder kans op blessures. Het vergt geen extreme sportieve prestaties, maar vereist vooral veel coördinatie en nauwkeurigheid. Ideaal voor wie snel last heeft van blessures!

Beter zicht dankzij golf

Een hele dag die kleine, witte golfbal in het vizier houden, vergt een goed vergezicht. Door te focussen op een klein doel in de verte, onderhoud je je ogen en train je je hand-oogcoördinatie. Ben jij overtuigd om je eens aan deze sport te wagen?

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons