Zo werpt cardiotraining z’n vruchten af

Gepubliceerd op 18/05/2017 Conditie & Welzijn

Ga je na die lange wintermaanden je cardiotraining nieuw leven inblazen? (We begrijpen je wel: als het regent, kom je soms je lekker warme zetel liever niet uit, en bij sneeuw is wandelen voor velen de aantrekkelijkste sportoptie die er bestaat.) Of wil je je conditie van nul helemaal opbouwen? Welke voorgeschiedenis je ook hebt met cardiotraining, dankzij deze tips haal je er het maximum uit én voorkom je dat je je na een kwartier al verveelt of aan opgeven denkt.

Planning en timing zijn alles

Cardiotraining staat of valt met planning en timing. Niet alleen om te voorkomen dat je sportuurtje verdwijnt tussen ‘ik moet nog naar de winkel’ en ‘ik heb nog veel te veel werk’, maar ook om ervoor te zorgen dat je je training volhoudt. Jezelf een duidelijk doel stellen, helpt. Als je geen fan bent van cardio, maar wel geregeld in een fitnesscentrum te vinden bent of vaak thuis fitnest: doe je cardiotraining als allereerste, wanneer je vol goede moed zit en nog lang niet aan stoppen denkt.

Verzorg je opwarming en ga voor tempowisselingen

Goed opwarmen voordat je aan je cardio workout begint, haalt niet alleen het risico op kwetsuren drastisch naar omlaag, het zorgt er ook voor dat je soepeler bent en beter voorbereid op de training zelf. Je bouwt het tempo met andere woorden langzaam op, maar je zorgt ook als je goed op dreef bent het best voor tempowisselingen. Tenzij je naar een marathon aan het toe werken bent, is eentonigheid een ‘no go’: je verbrandt meer vet en bouwt meer spieren op door intensieve oefeningen af te wisselen met minder diepgaande oefeningen of door aan intervaltraining te doen.

1048

Deze oefeningen zijn een must in elke cardiotraining

Sprintjes trekken is goed voor je metabolisme en geeft meteen een flinke boost aan je beenspieren. Zorg er dus voor dat je cardiotraining zeker een paar sprints bevat. Daarnaast zijn oefeningen met gewichtjes een prima idee. Niet alleen zorg je zo voor meer afwisseling; je kunt ook even stilstaan tijdens zo’n krachttraining, op adem komen, en je volop concentreren op het kweken van spiermassa.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons