Zumba, een feestje bouwen terwijl je aan je conditie werkt

Gepubliceerd op 14/09/2017 Conditie & Welzijn

Iedereen heeft vandaag wel al eens gehoord van Zumba, de Latijns-Amerikaanse danswork-out die de wereld verovert. Overal komen mensen in groep samen om al shakend aan hun conditie te werken. Lees snel meer over deze work-out en ontdek of Zumba iets voor jou is.

Waar komt Zumba vandaan?

Zumba werd in de jaren 90 per ongeluk uitgevonden door zanger en choreograaf Alberto Perez. Toen hij op het punt stond een les aerobics te geven, merkte hij dat hij alleen een cassette met salsamuziek bij zich had. En dat bleek een schot in de roos!

Dansen of fitnessen? Allebei!

Zumba, moeten we dat zien als dansen of fitnessen? Eigenlijk is het een combinatie van beide. De oefeningen zijn gebaseerd op Latijns-Amerikaans dansvormen als salsa, merengue en samba. Toch zitten er ook veel aerobicsoefeningen in de work-out. Die oefeningen worden weliswaar op opzwepende muziek uitgevoerd. Zo heb je haast niet door dat je aan het sporten bent. En dat is nu net het doel van Zumba. Het woord komt namelijk uit het Colombiaans-Spaans en betekent zoveel als ‘snel bewegen en plezier hebben’.

Een speelse, lichte work-out

Wie aan Zumba doet, moet geen extreme resultaten verwachten. Het is een lichte work-out met weinig kans op blessures. Als je regelmatig meer dan een halfuurtje Zumba doet, zal je conditie ongetwijfeld verbeteren. Op een uur tijd verbrand je gemiddeld 900 calorieën. Waarom Zumba zo populair is? Een les Zumba voelt aan als één groot feest. De work-out is toegankelijk voor iedereen, wat je sportieve achtergrond ook is.

Welke kledij doe je aan voor Zumba?

Omdat Zumba erg op dansen lijkt, draag je het best een sportoutfit waar je goed in kunt bewegen. Dat kan een losse top met een losse joggingbroek zijn, maar evengoed een strakke legging. Zolang jij je er maar comfortabel in voelt. Sportschoenen aan en je bent klaar om te shaken!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons