De perfecte conditietraining voor wielrenners? Zwemmen!

Gepubliceerd op 01/09/2016 Fietsen

Tijdens dé wielerwedstrijd van het jaar krijg je op dagelijkse basis hoogstandjes van acrobatie en doorzettingsvermogen te zien. Maar wielrennen is veel meer dan straffe nummertjes opvoeren. Bovenal is het keihard zwoegen. Een van de manieren om je topconditie als wielrenner in stand te houden, speelt zich – verrassend genoeg – in het water af. Jawel, zwemmen!

Richie Porte: “Zwemmen is fantastisch om in vorm te blijven”

De Australische wielrenner Richie Porte weet alles over de combinatie van zwemmen en fietsen. Porte rijdt tegenwoordig samen met onze landgenoten Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet voor het BMC Racing Team, maar was vroeger competitiezwemmer en triatleet. Nog altijd zwemt hij dolgraag, omdat hij weet welke voordelen het biedt voor conditietraining:

  • Core-spieren trainen
  • Sporten zonder druk te leggen op de gewrichten
  • Mentaal ontspannen
  • Diepe ademhaling ontwikkelen

‘Speedo Fit’ dankzij deze trainingsschema’s

Richie Porte ontwikkelde samen met Speedo en de Engelse zwemmer Mark Foster, wereldrecordhouder en winnaar van zes gouden WK-medailles, meerdere trainingsschema’s voor wielrenners onder het motto “There’s fit, and there’s Speedo fit”.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de ademhalingspiramide, een trainingssessie van een uur die borstcrawl, beenslag en schoolslag combineert en zo je longcapaciteit helpt te vergroten?

Speedo en de twee topsporters ontwikkelden zo vijftien trainingsschema’s in het zwembad. Welke sessie je ook doet, deze tips van Porte en Foster hou je maar beter altijd in het achterhoofd:

  • Gooi het door elkaar en wissel zwemslagen, afstanden en trainingsprogramma’s af. Zo krijg je een volledige work-out en kun je je op specifieke doelen richten.
  • Varieer je tempo van rustig tot maximale inspanning.
  • Trap het eruit: pak na een lange dag op de fiets een kickboard en maak een regelmatige beenslag voor een actief herstel met een lage intensiteit.
  • Gebruik training fins: je beweegt je niet alleen sneller door het water, maar het zet je benen ook meer aan het werk door de toegenomen weerstand.

Ook aan je conditie werken?

Wil je ook sneller en beter worden op de fiets? Waag je eens aan een zwemtraining uit het Speedo-programma en ontdek hoe beide sporten elkaar perfect aanvullen. Bekijk de Speedo Fit-catalogus en ga alvast op zoek naar het juiste zwempak en de nodige accessoires, zoals een zwembril en kickboard.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons