De mooiste wandelroutes voor een heerlijke herfstwandeling

Gepubliceerd op 06/11/2015 Outdoor

De herfst is het seizoen bij uitstek om het bos in te trekken en van de natuur te genieten. De herfstgeur, de prachtige kleurschakeringen, de kastanjes en de paddenstoelen: wat is er heerlijker dan een herfstwandeling met het gezin of met vrienden? Wij zetten alvast enkele wandelroutes op een rijtje die je dit jaar zeker gedaan moet hebben.

De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen staat vooral bekend om de Ronde van Vlaanderen, maar ook in de herfst is het er aangenaam vertoeven. Wandel langs de bekendste hellingen van de Ronde, verken het Kluisbos, geniet van de mooie uitzichten of volg de paadjes in het Brakelbos.

Het Brugse Ommeland

Ten zuiden van Brugge bevinden zich adembenemende natuurgebieden. Ideaal voor een herfstwandeling tijdens het weekend of op een vrije dag. Als je een fikse wandeling in de benen wilt hebben, kun je vertrekken en eindigen in de Brugse binnenstad.

Een herfstwandeling in de Leiestreek

Wie in Oost-Vlaanderen wil wandelen, komt automatisch uit bij de Leiestreek. Het is ook in de herfst een idyllische plek die je niet alleen langs fraaie landschappen leidt, maar ook langs kastelen en kanaaltjes.

Het Pajottenland en het Hageland

Het Pajottenland en het Hageland staan bekend om hun glooiende landschappen. Wanneer ze bezaaid zijn met herfstige bladeren, komt die pracht nog meer tot uiting. Je komt kleine en pittoreske dorpjes tegen en je kunt je hart ophalen aan charmante landschappen.

De Antwerpse Kempen

Voor een magnifieke herfstwandeling zit je goed in de Antwerpse Kempen. Volg de meanderende Nete en geniet van een bont kleurenspel. Ook de vogelliefhebbers komen volop aan hun trekken in de Kempen.

Tip: Hou je van het stevigere wandelwerk? Trek dan richting Ardennen! Je vindt er prachtige wandelroutes en kunt er trektochten van meerdere dagen ondernemen. Wandelschoenen niet vergeten!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons