Ik ga kamperen en neem mee… – De kampeermateriaal-checklist

Gepubliceerd op 27/03/2014 Outdoor

Het voorjaar begint te bloeien en velen denken al aan vakantie. Het is dan ook hét moment om je reis te beginnen plannen. Zeker wanneer je ervoor kiest om te gaan kamperen. Ben jij dit jaar bij deze avonturiers? Dan hebben wij de ultieme kampeermateriaal-checklist voor je!

Kampeermateriaal kiezen? Begin met een stevige rugzak!

Als je nog geen rugzak hebt, is het belangrijk dat je nadenkt over welk type rugzak voor jou geschikt is. Als je een meerdere dagen gaat kamperen, is een rugzak van 50 à 60 liter aan te raden. In deze rugzak kan je het meeste van je kampeermateriaal kwijt. Daarnaast is het ook van belang dat de rugzak stabiel op je rug zit, comfortabel is en je bewegingsvrijheid niet belemmert.

Een degelijke tent: onmisbaar als kampeermateriaal

Afhankelijk van waar je gaat kamperen, kies je een kampeertent. Het verstandigste is om een drie seizoenen-kampeertent te kiezen, want die is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de grootte van de tent, dit hangt af van het aantal personen die in de tent moeten overnachten. Een laatste criterium om een kampeertent te kiezen, is het materiaal. Je kan kiezen tussen polyester, nylon of katoen. De tenten uit nylon zijn het populairst bij backpackers omdat het materiaal licht, sterk en waterafstotend is.

Kampeermateriaal: slaapzak en matje

Je bent natuurlijk op reis om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Een goede nachtrust tijdens het kamperen, is daarom van groot belang. Voor zowel je slaapzak als je matje is het belangrijk dat deze licht zijn, want je moet ze meeslepen in je rugzak. Daarnaast moet je slaapzak voldoende warm zijn en je matje isolerend. Je kan eventueel een opblaasbaar hoofdkussen meenemen, afhankelijk van hoe goed of slecht je slaapt zonder kussen.

27 Maart 2014

Ander zaken op het kampeermateriaallijstje…

De essentiële kampeermaterialen hebben we reeds opgesomd, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Naast deze elementen heb je bijvoorbeeld ook kampeermateriaal nodig om eten te maken, rustig te zitten… We raden aan om volgend kampeermateriaal zeker in je rugzak te stoppen als je gaat kamperen:

  • Een zaklamp of hoofdlampje
  • Kompas
  • EHBO-kit
  • Kampeerstoel en –tafel
  • Je drinkbus
  • Bestek
  • Een gamel
  • Een gasvuurtje en gas
  • Een regenjas
  • En natuurlijk voor je persoonlijke hygiëne: je tandenborstel, tandpasta, zuiver ondergoed, droge sokken…

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons