Je wandelvakantie voorbereiden in 4 stappen

Gepubliceerd op 11/05/2017 Outdoor

Sommige mensen zijn fan van fietsvakanties, anderen verkennen de omgeving liever op een rustiger tempo om alle bezienswaardigheden en de natuur goed in zich op te nemen. Voor die laatste groep zijn wandelvakanties een ideale keuze.

Onvoorbereid aan de wandelstart verschijnen?

Natuurlijk kun je simpelweg je rugzak volladen, je wandelschoenen aantrekken en zo aan je vakantie beginnen. Toch verschijn je maar beter goed voorbereid aan de start – tenminste als je wil vermijden dat je halverwege je wandelvakantie de handdoek in de ring (en je bagage in de laadruimte van de eerste de beste bus) moet gooien. Enkele tips.

1.      Ga thuis al eens wandelen

Deze tip ligt voor de hand, maar je zou ervan versteld staan hoe weinig mensen zich op een wandelvakantie voorbereiden door effectief te gaan wandelen. Als je niet getraind bent, begin je met korte wandelingen. Laat in het begin een dag tussen elke wandeling en bouw op naar de afstand die je tijdens je wandelvakantie dagelijks wil afleggen. Wanneer je er klaar voor bent? Als je moeiteloos vier à vijf uur aan een stuk kunt stappen. Wil je eens op een andere manier trainen, dan zijn ook traplopen en zwemmen een goed idee.

2.      Wen aan die rugzak

Hoewel je tijdens de meeste dagtrips niet met je volledige uitrustig op pad zal gaan, heb je elke dag toch minstens een kleine rugzak bij. Wanneer je gaat trainen, laad je dan ook het best iets soortgelijks op je schouders om te wennen aan het gewicht en het gevoel.

3.      Geef je lichaam voldoende brandstof

Voldoende eten en drinken zijn niet alleen belangrijk tijdens je wandelvakantie, maar ook in de aanloop ernaartoe. Noten, gedroogd fruit, havermoutrepen, … ze bezorgen je allemaal snel de nodige energie. Speel ze gerust al naar binnen tijdens je wandeltrainingen, zodat je lichaam eraan went om te verteren tijdens het sporten.

4.      Kies je schoeisel met zorg

Je voeten zijn het meest cruciale lichaamsdeel bij het wandelen, dus leg ze extra in de watten met stevige schoenen. Waterdichtheid, een goede ventilatie en voldoende steun: daarop moet je letten als je wandelschoenen kiest. Dikke wandelkousen maken het geheel af. Zo, je bent klaar voor je sportieve vakantie!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons