Voorkom rugklachten met de juiste trekkersrugzak

Gepubliceerd op 28/05/2015 Outdoor

Ben je een fervent backpacker en vertrek je binnenkort op vakantie? Dan ben je zeker al bezig met de voorbereidingen. Om zo comfortabel mogelijk te reizen en rugpijn te voorkomen, is een kwalitatieve trekkersrugzak een must. Daarnaast zijn er nog een aantal instructies, die je het best in acht neemt om pijnvrij rond te trekken.

Te zware rugzak veroorzaakt lage rugpijn

Wie op meerdaagse trektocht gaat, moet heel wat spullen meenemen. Een kampeertentje, een slaapzak, eetgerief, kleding, … het moet allemaal in je trekkersrugzak passen. Als je je rugzak overlaadt, loop je het risico op rugklachten. Vooral lage rugpijn komt veel voor en kan roet in het eten gooien wanneer je voor lange tijd onderweg bent. Je doet er dan ook goed aan om de nodige voorbereidingen te treffen en te focussen op het draagcomfort.

Op zoek naar een checklist voor het benodigde kampeermateriaal?

Het draagcomfort optimaliseren

Tijdens een trektocht tors je de hele dag het gewicht van je rugzak mee. Draagcomfort is dan ook ontzettend belangrijk voor je gezondheid én om van je vakantie te kunnen genieten. Trekkersrugzakken zijn uitgerust met verstelbare schouderriemen. Zo kun je de rugzak perfect afstemmen op je lichaamsbouw.

Wist je trouwens dat het merendeel van het gewicht van je rugzak door je heupen gedragen wordt en niet door je schouders of rug?

Het gewicht van je trekkersrugzak juist verdelen

Het gewicht van je trekkersrugzak heeft een impact op het draagcomfort. Maar nog belangrijker is uiteraard de inhoud. Als je een verre reis onderneemt, is een rugzak met een inhoud van zeventig liter geen overbodige luxe. Om je rug niet te overbelasten, moet je erop letten dat je het gewicht juist verdeelt. Zorg ervoor dat het zwaartepunt zich zo dicht mogelijk bij je lichaam bevindt. En vergeet niet om alle compartimenten te benutten. Denk bijvoorbeeld aan de zakken in de bovenflap en de heupgordel.

Details maken het verschil

Als je gaat backpacken moet je overgewicht zo veel mogelijk vermijden. Hoe minder je meeneemt, hoe comfortabeler je reist. Uiteraard is comfort belangrijk, zeker als je verschillende weken onderweg bent. Details maken het verschil: neem bijvoorbeeld geen volledige flacon shampoo of zeep mee, maar koop kleinere flesjes op maat van backpackers.

Vergeet zeker niet om een lijstje te maken met alle spullen die je nodig hebt tijdens je reis. En hou een rode balpen bij de hand om te schrappen wat je thuis kunt laten.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons