Wandelschoenen kiezen: hierop moet je letten

Gepubliceerd op 17/11/2015 Outdoor

Wandelschoenen kunnen je trektocht of bergvakantie maken of kraken. Als ze perfect rond je voeten passen, wandel je gezwind over bergpaden of door de natuur. In het andere geval verandert je vakantie in een calvarietocht vol kommer en kwel. Maar hoe kies je de juiste wandelschoenen? Wij maken je wegwijs en zorgen ervoor dat je doordacht te werk gaat.

Comfort staat voorop

Wandelschoenen kiezen is een kwestie van het juiste evenwicht te zoeken. Ze mogen niet knellen, maar moeten uiteraard vast genoeg rond je voet zitten. Ze moeten in de eerste plaats comfortabel zijn. Ze moeten je als gegoten zitten, mogen je niet hinderen en mogen je zeker geen blaren bezorgen. Let er vooral op dat je niet te veel druk voelt op een van deze punten:

  • wreef
  • hiel
  • tenen

De maat van wandelschoenen is een persoonlijke kwestie. Passen en proberen is de boodschap. Hou tijdens het kiezen rekening met de lengte van je voet, maar verlies zeker ook de breedte niet uit het oog.

Wandelschoenen kiezen: duurzaamheid en onderhoudsgemak

Het is belangrijk dat wandelschoenen niet alleen comfortabel rond je voet zitten. Ze moeten ook tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen weer en wind. Het materiaal is daarbij van doorslaggevend belang. Als je degelijke schoenen van leer of Gore-Tex koopt, mag je op beide oren slapen. Ze gaan lang mee en je kunt ze makkelijk onderhouden met een spray of een waterafstotend middel. Regelmatig behandelen is de boodschap. Zo verleng je de levensduur van je schoenen aanzienlijk.

17 Nov 2015

De juiste wandelsokken voor een optimaal comfort

Wandelschoenen en wandelsokken zijn als een Siamese tweeling. Vergeet de dikke, warme sokken van weleer. Tegenwoordig zijn sokken dun, absorberen ze zweet en bieden ze steun aan de tenen, de bal en de hiel van je voet. Zo verhoogt het comfort en krijg je niet te maken met vervelende ongemakken tijdens je wandeltocht.

Tip: Pas de wandelsokken vooraf, samen met je wandelschoenen. Zo ondervind je meteen of je het juiste paar hebt gevonden.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons