Zomerklaar? Dit mag zeker niet ontbreken in je festivalkit

Gepubliceerd op 29/06/2017 Outdoor

Ruim 100 zomerfestivals telt ons landje. Er is voor elk wat wils of je nu houdt van elektronische muziek, salsa of jazz. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker als je van plan bent een paar festivals te bezoeken deze zomer. Om ervoor te zorgen dat je de festivalzomer goed doorkomt volgen hier tips en een checklist voor je festivalkit.

Wat moet je checken voor je naar een festival vertrekt?

Het is altijd handig om de website van het festival waar je naartoe gaat erop na te slaan. Niet alle regels zijn overal gelijk.

Kluisjes

Raadpleeg de site om te controleren of er kluisjes zijn. Niets zo erg om bij je favoriete artiest met een rugzak te staan sukkelen omdat er geen opbergruimte ter beschikken was. Als er wel kluisjes zijn, neem dan zeker cash geld mee voor de borg.

Plattegrond

Wat je zeker vindt op de website is de plattegrond van het festival. Dat is handig om op voorhand te bekijken. Als je tussen een massa volk staat ziet alles er anders uit. Duid aan waar de verschillende podia, wc’s, bars, EHBO-posten, … zijn.

Herkenbaar punt

Heel vaak zien vrienden elkaar pas terug op de camping van het festival. Hoewel je elkaar vast terugvindt door een sms’je te sturen, is het praktisch om een herkenbaar punt aan te duiden als je op het festivalterrein komt.

Deze vijf items mogen niet ontbreken in je festivalkit

1.      Tent

Het klinkt voor de hand liggend als je blijft kamperen. Maar haal je tent op tijd van zolder of uit het tuinhuisje en test of ze nog waterdicht is, of de muizen er niet aan geknabbeld hebben en of ze niet vol schimmel zit. Neem ook een slaapmatje mee voor onder je slaapzak en een kussentje.

2.      Hangslotje

Een hangslotje om je tent te sluiten is zeer handig. Je voorkomt zo ongenodigde gasten in je slaapvertrek, zoals een verdwaalde beschonken collega-festivalganger of een flauwe grappenmaker.

3.      Wasknijpers

Je hebt altijd wel iets dat kan drogen terwijl je op de festivalwei staat: handdoek, washandje, T-shirt. Dan komen wasknijpers goed van pas. Neem ook een stukje touw als wasdraad mee.

4.      Ducktape

Mocht je bij een stortbui toch over het hoofd gezien hebben dat er muizen aan je tent geknabbeld hebben, is dat zo opgelost met een stukje ducktape.

5.      Gasvuurtje

Het eten op een festival is vaak aan de dure kant. Neem een gasvuurtje mee waar je gezellig op kan koken. Vergeet geen aansteker of lucifers.

Vergeet ook niet: toiletgerief, alcoholgel, droogshampoo, oordopjes, zonnecrème, petje, vochtige doekjes, plastic zakjes, pleisters, zaklampje, reserve kleren en schoenen, sokken voor ’s nachts. En nu genieten maar!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons